Co do ostrzenia tweetera od HSK 165 przy wzmaku Philipas ( DAP650 ) coś wiem.
Na wcześniejszym radiu ( SONY ) było OK, po zmianie radia też na SONY, ale z wyższej półki zaczęły się schody ( ostre "schody"
).
Przeróbka zwrotki dała jakiś efekt, ale zasilenie HSK z Kenwooda KAC-923 dopiero "unormowało" wrzeszczący tweeter.
Na razie nie mogę sobie pozwolić na zmianę radia, bynajmniej na takie które wniosło by spore zmiany. To jest w sumie chyba jedyny element, który chciał bym zmienić w moim CA
No może jakiś wzmacniacz 4Ch, który miał by w mostkach po jakieś 220-250W na suby 8", ale z tym mi się nie spieszy tak jak z radiem i tutaj sprawdza się powiedzeni "chcieć, to nie znaczy móc...."
baphu, co wy "wszyscy" macie z tymi wzmacniaczami VK ?
Ten wzmacniacz zmontuje ktoś w domu, kto trzymał w życiu lutownice i jest w stanie odczytać note katalogowa końcówki TDA1554Q
To się nadaje na wzmacniacz, ale do głośników komputerowych i to dobrze jeszcze dać jakiś nisko szumny przedwzmacniacz. Do CA to się nie nadaje !
W planach mam zrobienie wzmacniacz na TDA1562Q ( 50-55W przy 0,5% THD, 70W przy 10% THD ), ale tu też $$$, bo sama końcówka to bodajże 40zł ( razy 4szt ) + reszta elementów.
Kiedyś z ciekawości i dla przyjemności zrobię.