Mały Problem z kablem sygnału / a może nie... .

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez bart.l » 27 maja 2009, o 12:36

Witam. Mam mały problem z audio car w moim golfie. Do kabla sygnału podpiętą mam antenę elektrycznie wysuwaną oraz wzmacniacz pod którym działa tylko tuba. Wczoraj włączając radio usłyszałem dziwny dźwięk – okazało się, że antena pomimo całkowitego wysunięcia się „mieli” dalej. Odpiałem ją od masy co spowodowało że zostałą w swojej pozycji. Wieczoram już nie było basu. Wzmacniacz 1)łącza się i nie gra. Po mimo wyłącznia radia dioda na wzmacniaczu nadal świeci. W rezultacie mam niesprawną antenę elektryczną i wzmacniacz z tubą. Radio CD – JVC, antena elektryczna vw, wzmacniacz i tuba firmy kogucik. Jeżeli znajdujecie jakieś rozwiązanie to piszcie.
bart.l
bart.l
Berbeć

Postprzez pablomed » 27 maja 2009, o 14:46

Myślę zepsuty ( zwarty) styk w antenie, kóry powinien odłączyć prąd od silnika anteny gdy ona sie wysunie. Odłącz sterowanie anteny na próbę, jeśli wszystko zadziała to winna jest antena. Nie wiem jaką masz, ja mam rozbieralną i czyściłem już w niej te styki. Może tam też w niej być przekaźnik (zależnie od konstrukcji i ten nawalił).
pablomed
Members

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio