moje wypociny- zabudowa bagażnika!!

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez tsubasa1982 » 25 maja 2008, o 16:22

hehe :lol: no racja, w poprzednim aucie tez wszysko pochowalem za skrzynke, a te boczki sa jakos przymocowane i czy jak chcesz wyciagnac zapas to nie przeszkadzaja?????
tsubasa1982
Badacz tematu

Postprzez valenti.no » 25 maja 2008, o 16:32

to wszystko jest na "wcisk"(ale pasuje idealnie i poczas jazdy nic nie lata, nie stuka itd.) wystarczy wyjąć głośnik, zdjąć podłoge i odchylic "boczki" wszystko trwa mniej niż minute :-) włożenie na miejsce tak samo ;-) wiec fajne rozwiązanie i naprawde nieźle wygląda.. jak ktoś sie skusi na coś takiego to służe radą :-)

[ Dodano: 2008-05-25, 16:36 ]
Szymon_Lodz napisał(a):a czym wygluszyles skrzynie i skad wiedziales jakie ma miec wymiary??

wygłuszałem watą zwykłą watą- ilość zależy od głośnika- zazwyczaj na słuch sie wygłusza :-) wymiary akurat wziałem ze strony JL Audio, ale mozna obliczać samemu, do tego radze skorzystać z programu WinISD- bardzo przydatny- w internecie pełno opisów tego programu- co jakie parametry znaczą, na co zwracać uwagę itd itp..
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez MediaX » 28 maja 2008, o 16:36

Witam :) dawno mnie tu nie bylo :D

No to pojade :)
wystarczy wyjąć głośnik, zdjąć podłoge i odchylic "boczki" wszystko trwa mniej niż minute

moim zdaniem to troche lipa :P
bo hmm mogles najpierw cala podloge zamotnowac a potem na to boczki :) i nie musial bys wszystkiego wywalac tylko bys boczki i glosnik wyjal i podloga by mogla zostac:D

No ale ogolnie to wielki PLUS za samo wykonanie checi i ukazanie tego
Napewno nastepna robotka bedzie juz dokladniejsza i bardziej przemyslana :) moglbys tez zamiescic fotki o ile masz samych podlog bez obicia
rowniez i fotki samego stelazu na podloge jak to wykonales :)

Niektorym to by ulatwilo :) :D
MediaX
Czytacz

Postprzez valenti.no » 28 maja 2008, o 18:43

no tak, ale tym sposobem podłoga dociska boczki i nic w nim nie lata, a tak musiałbym kombinować z jakimiś kątownikami, zawiasami, żeby to mozna było jakoś sensownie zrobić.. pomysł podpatrzyłem stad:
oczywiscie tu jest bardziej rozbudowane.mi az taka zabudowa nie była potrzebna :-)

dziś zagościły focale wreszcie ;)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez komando » 1 cze 2008, o 19:45

no powiem ci kolego ze cakiemfajnie to zrobiłes tez mysle jakos zabudowac swoja skrzynie tylko mnam dylemat bo niewiem jak jak pochowac te rupcie koło itp tylko ze moja skrzynia jest wieksza JBL GTO1204BP-D wez to zabuduj moze jakies pomysły ?????????
komando
Czytacz

Postprzez valenti.no » 3 cze 2008, o 15:13

jakieś fotki zrób jak to teraz wygląda :-) to coś na pewno poradzimy :-)

ja wszystkie rupiecie mam pochowane za tymi sciankami
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez komando » 3 cze 2008, o 20:40

OK JAK ZNAJDE CHWILE CZASU TO ZROBIE MOGE CI TO OPISAC OBECNIE W BAGAZNIKU NIE MAM NIC KOMPLETNIE NIC NIEMEM NAWET TYLNYCH SIEDZEN SKRZYNIA JEST NA STYKI SZEROKOS AUTA A D ŁUGA ???? DO ZAMKA OD KLAPY TYLNEJ JEST JAKIES 35 CM
komando
Czytacz

Postprzez valenti.no » 3 cze 2008, o 21:05

hu hu... to nieźle musi to masowac :mrgreen: a jak z wysokościa?? zreszta najlepiej jak chwilkę znajdziesz i porobisz fotki :-) bo rozumiem ze chciałbyś miec wszystko co masz teraz + troche(chociaż na jedna torbe) miejsca w bagażniku i porządek z kablami ;-) ??
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez komando » 4 cze 2008, o 20:10

heee :):) z wysokoscia jest tak ze ok 10 cm od klapy która mysle usunac i cos zkabinowac z wieka skrzyni
komando
Czytacz

Postprzez valenti.no » 9 cze 2008, o 15:21

całość na żywo wygląda prosto i dość elegancko, bez zbednych ekstrawagancji ;-)

ale coś czuje ze będa jakieś zmiany ;-)

PS rzeźbił ktoś kiedyś w żywicy??

[ Dodano: 2008-06-11, 16:43 ]
jeszcze nie wygłuszone, ale to bedzie kolejny etap ;-)
najpierw przymiarka:

kable głośnikowe oczywiście TRZEBA zalutować- żadne "skretki" i inne patenty nie wchodzą w gre!!

a tu głośnik już zamontowany w panelu, miedzy koszem a głośnikiem jeszcze dałem oryginalną "uszczelkę" po głośnik, ktora była w zestawie z głośnikami(dzieki temu głośnik lepiej przylega do panela):

założona tapicerka drzwi:

i oryginalna maskownica :) :

przy instalowaniu paneli trzeba pamietać że najpier trzeba wywiercić (koniecznie wiertarką!!!!) otwory na wkręty, jak bedziecie wkrecać od razu to sie panel rozwarstwi i bedzie do wyrzucenia!! najlepiej po wyrzeźnieniu tapicerki przymierzyć to na sucho do dystansu, przytrzymać łapką i wywiercić dziure przez dystans i blache drzwi...

[ Dodano: 2008-06-19, 12:13 ]
i szybka korekta słupków- troche szpachli, rzeźbienie i najgorsze- naciąg materiału :kwasny: ale dałem rade

i tak to powinno sie robic ;-)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez MediaX » 19 cze 2008, o 12:41

Ale zes poniszczyl tapicerke drzwi :p ja u siebie mniej wyciolem.

Jedno mnie meczy po co lutowales :/
trzeba bylo kupic konektor(wsowke) kabel do nmiej przylutowac i po prostu wpiac i bylo by elegancko,
lut o glosnika moze ci od basu sie wykruszyc itp.

Jeszcze tylko drzw wyglusz :) i bedzie ok :)
MediaX
Czytacz

Postprzez valenti.no » 19 cze 2008, o 12:52

i tak trzeba było wyciąć i tak :mrgreen: potem i tak bede tapicerkę uszczelniał czy wygłuszał nie wiem jak to nazwac- celem eliminacji drżeń jej elementów ;-) no oczywiście + porządne wygłuszenie akustyczne blach drzwi
a ja ogolnie jestem zwolennikiem lutowania.. pamietam kiedyś jeszcze w mivoc'ach przez taką złączke urwałem cały konektor przy głośniku i potem musiałem kleić :lol:
valenti.no
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio