Muzyka w Golf 3 Kombi

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Muzyka w Golf 3 Kombi

Postprzez scun666 » 7 wrz 2008, o 19:01

Zamierzam kupić głośniki do mojego Golfa 3 Kombi ale nie wiem co wybrać. Mam radyjko Sony CDX-616U które ma 4*50. Gdy kupiłem autko miało w drzwiach przednich głośniki standardowe (golfoskie 160 mm), a na kokpicie jakieś takie inne ale one trzeszczą. A w tylnych drzwiach wogóle nie było głośników i nawet w maskownicach nie ma otworów. Moje pytanie...Jakie głośniki kupić żeby ładnie i czysto grało za małe pieniądze ? Jak by co to czekam też na maila pod scun666@o2.pl.
scun666
Berbeć

Muzyka w Golf 3 Kombi

Postprzez _bartex_ » 7 wrz 2008, o 19:28

Za małe pieniądze mało co kupisz. nie całe 200 zl masz Phonocar, ale musisz doliczyc wygłuszenie i ewentualnie dystanse z mdf-u.

Ja w swoim zakładam PowerBass, kupiłem za 250 zl z dystansami w promocji, do tego dojdzie wzmacniacz Blaupunkta oraz skzyna z STX-em. Nie mam jeszcze koncepcji co do jednostki sterującej.

Lepiej nazbiera pieniądze i kupi coś lepszego i cieszczyc się dzwiękiem ;-)
_bartex_
Berbeć

Postprzez scun666 » 8 wrz 2008, o 20:47

Dystanse mam, i wygłuszony był przez poprzedniego właściciela. Ale chciałbym np. bez wzmacniacza. Zwykłe dobre głośniki które nie trzeszczą tak do 300 zł, najlepiej komplet 2 głośniki w kokpit 10mm i w przednie dzwi 16 mm.
scun666
Berbeć

Postprzez maxwwo » 14 wrz 2008, o 01:33

Ja też mam warianta, wstawilem sobie Blaupunkty za jakieś 180zl i naprawde ładnie puka, no i idealnie pasowały. Maskownice miały otwory, ale w twoim przypadku polecam rozgrzać jakiś drucik i samemu je zrobić. To jeśli chodzi o tył, natomiast przód to poprzedni właściciel miał jakieś pionieery wiec zostawilem a na podszybie fabryczne. Do tego dodałem ostatnio tube Blaupunkta no i jakiś tam zwykły wzmacniach nawet nie wiem jaka to firma. No i CD/MP3 Sony Pendrive 4GB no i audio mi wystarcza.
maxwwo
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio