Niby wszystko Ok, a nic nie gra.

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez LiCHO » 27 maja 2008, o 17:35

Pytanie wiązane jest z głośnikami w przednich dzwiach. Posiedziałem trochę na „szukaj” jest tego sporo, ale w żadnych z nich nie znalazłem odp. Może ktoś mi pomoże lub skieruje na linka. :-|

Problem dotyczy nagłośnienia, w Golfiku którym posiadam głośniki posiadam w desce rozdzielczej, po kupnie radyjka Pioneer DEH -400UB zaplanowałem kupno głośników do przednich dzwiach. Nadążyła się okazja kupna głośników oryginalnych VW za piweczko po zdjęciu zaślepki i odklejeniu wtyczek od gąbki (pewnie niebyło używane) podpolem głośniczki a tu ….nići zagrało mi tylko na nerwach..Odraz z znajomym sprawdziliśmy na innych drzwiach (Nissanie tym samym Radyjku)i u niego wszystko jest OK.
:kwasny:
Przy podłączaniu radyjka Kosta była w stanie Orginallnym&Idealnym i akurat pasowała bez żadnych ”przeróbek ręcznych lub kumpla elektryka”

Na co musze zwrócić uwagę/?? Może przez ten czas nie używania , jakieś styki zardzewiały? Gdzie znajdę przyczyne , itd?

[ Dodano: 2008-05-27, 18:11 ]
znalazlem po fakcje,mhhm
http://www.golf3.pl/topics8/kable-mk3-drzwi-vt2280.htm
Aro potrzebna jest twoja pomoc. MY HERO
LiCHO
Berbeć

Postprzez Mazz » 27 maja 2008, o 18:25

Miałem ten sam problem okazało sie że kable z drzwi prowadzą tylko do kostki przy drzwiach a stamtąd to już musisz sobie sam poprowadzić do kostki od radia :) Ja jednak poprowadziłem całkiem nowy kabel odrazu do radia bo wiadomo że lepiej bezpośrednio połączyć .

Pozdrawiam
Mazz
VIP

Postprzez niuteq » 28 maja 2008, o 07:44

u mnie jest tak samo kable prowadza tylko do slupka a dalej to juz lipa, podpowedzcie jak pociagnac nowe kable przez te kostki bo tam za duzo miejsca nie ma, auto macentralny zamek wiec dziura przygotowana na przewod od centralnego odpada, jest jakas inna mozliwosc?
niuteq
Czytacz

Postprzez farser » 7 cze 2008, o 08:03

Musisz rozebrac pare rzeczy jezeli chcesz zeby poprowadzic ladnie przewody
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
farser
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio