nie gra woofer

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

nie gra woofer

Postprzez ptaszek87 » 3 sty 2011, o 10:30

co moze byc powodem że nie gra jeden z wooferów? mam glosniczki hertz dsk 165 zestaw odseparowany, podpiete pod wzmaka spectron i z kolei pod radyjko alpine. problem jest taki ze glosniczek w drzwiach od kierowcy nie zawsze gra, slychac lekkie dzwieki i membrana przy basie prawie sie nie rusza, zwrotnice dobrze podpiete itd nie wiem co moze byc przyczyna? wilgoc czy co skoro podlaczenie jest ok? pomóżcie koledzy
ptaszek87
Czytacz

nie gra woofer

Postprzez gbcolin » 3 sty 2011, o 18:01

Najpierw sprawdz czy balans nie jest wlaczony na prawą strone, nastepnie mozesz zamienic wejscia rca (L i R) do wzmaka. Sprawdz pokretla na wzmaku moze cos jest pokręcone typu gain czy level lub poprzełączane filtry. Jak to nic nie da wypnij zwrotnice i daj na glosnik cale pasmo, a jak to nic nie da wykręć głośnik i podłącz pod byle co np wieżę w domu byle sprawdzic czy nie poszła cewka. Możesz również sprawdzić czy przewód się gdzieś nie przeciął.

Ja stawiam na filtr na wzmaku albo na zwrotnice.
gbcolin
Badacz tematu

Rocznik: 1997
Silnik: 1.8 aam
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez ptaszek87 » 16 sty 2011, o 15:47

jeszcze raz kable odlaczalem i podlaczylem, no i wyciagnalem wode z podlogi bo wilgoc byla bo dziurawa wycieraczka i teraz jest ok ale dzieki za porade teraz jest ok:)
ptaszek87
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio