nowe car audio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

nowe car audio

Postprzez sebinho » 8 paź 2008, o 20:35

Witam! z góry mowie że przeczytałem wiele tematów ale nie do końca znalazłem wszystkie odp na swoje pytania;p a Wiec tak... chce wymienić głosniki a jest ich 8 (2 wysoko tonowe) I mam problem z dobraniem odpowiednich glosników do: przednich drzwi , tylna tapicerka (3 drzwiowa wersja) i podszybie. Całość chce podpiąc do radia Pioneer deh-4000ub i subufera który jest standartowy w aucie. Pisaliście wiele razy o głośnikach hertz dsk ale to by mi pasowało na tylnia tapicerkę a na resztę cobyście polecili ?;d pytanie w ogole czy całość zgra sie z subuferem z tyłu i czy sam dałbym rade czy potrzebuje do tego jakiegoś fachowca? thX z góry za odp
sebinho
Badacz tematu

nowe car audio

Postprzez PiJey88 » 8 paź 2008, o 21:36

masz zestaw DSP NOKIA ? 8 głośników + subwoofer + procesor dźwięku pod poielniczką? Jeśli tak to powiem ci ze posiadasz niezły rarytas, i nie wiem czy ktokolwiek ci doradzi czy coś tu zmieniać, pozatym nie wiem jaki ma sens zmienianie głośników jeśli mają grać nadal z radia, głośniej i lepiej nie będzie niż przez system DSP, no chyba ze ze wstawisz osobny wzmacniacz w bagażniku, ale ci powiem ze jakbym miał takie audio to nawet bym go nie dotykał ;-)
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez sebinho » 8 paź 2008, o 22:44

tak. Dokładnie mam DSP Nokia i w tym problem że już to ruszyłem... wywaliłem radio oryginalne VW i wsadziłem Pioneera deh-4000ub ale musiałem odłączyć procesor dźwięku bo nie współgrało mi z nowym radyjkiem:( a Zmieniłem wszystko dlatego bo org radyjko nie miało wejść na CD i stwierdziłem że zamiast dokupować zmieniarke lepiej zmienić radio a za tym poszła masa komplikacji;/ na dodatek stare radio mi sie zblokowało ( chyba przez wcześniejsze grzebania elektryka) i pisze na nim safe i nie mam pojecia jak go odblokować, kumpel mówił że trzeba mieć hasło cyfrowe ale niestety nie posiadam go;/
sebinho
Badacz tematu

Postprzez PiJey88 » 9 paź 2008, o 16:33

u nas na forum gdzieś kiedyś widziałem link do dekodera kodów do Gammy

ja bym pozostał przy DSP, podłączył bym zmieniarkę i przerobił bym kasety na USB, widziałemgdzieś instrukcje jak przerobić kaseciaka zeby mógł czytać mp3 z USB ;-)

http://www.audi80.pl/viewtopic.php?t=14448&start=15
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez sebinho » 9 paź 2008, o 19:53

thX wielikie ;)
sebinho
Badacz tematu

- - -