Nowe głośniki proste podlaczenie

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez adziok09 » 27 sty 2013, o 00:10

Witajcie

Właśnie kupiłem sobie głośniki JVC 16 cm. chciałbym je wstawić w drzwi, i zastanawia mnie jedna rzecz jak to podlaczyc czy jak podlacze je do głośników w podszybiu to będzie w miare ok? Nie chodzi mi o Bóg wie jaka jakość dźwięku, kupiłem je bo same w podszybiu nie dają radu (Magnat). Jeżeli nie jest to dobry pomysł i może skończyć się pożarem to jak podlaczyc nowe głośniki do kostki iso ( to się lutuje czy jak?)

Pozdrawiam
adziok09
Badacz tematu

Postprzez slavwek.ie » 27 sty 2013, o 09:25

Jeśli podłączysz głośniki z drzwi do tych na podszybiu, to zrobisz 2ohm którego radio może nie przeżyć.
Skoro Magnaty mają dość, to dokup tweetery do tych w drzwiach, podłączysz przez zwrotnice i nie bedzie pożaru.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez adziok09 » 27 sty 2013, o 12:25

ja myślałem nad podlaczeniem tych w drzwiach jako tylnie tylko jak wpiac kable do kostki iso?
adziok09
Badacz tematu

Postprzez hellaflush » 27 sty 2013, o 12:35

Jak z brązowej kostki wychodzą jakieś przewody na tył to tylko wpinasz się w nie a jak nie ma to w elektronicznym dokupujesz takie wsuwki albo kostkę koszt max 5 zł :P
hellaflush
Gaduła

Postprzez adziok09 » 27 sty 2013, o 21:15

witajcie

głośniki podłączone ale niestety jak chce podłączyć kostkę do radia to cały czas wywala mi bezpiecznik.... nie wiem dlaczego, czy to możliwe że przez głośniki? Raz udało mi się podłączyć i włączyć radio ale teraz to już nawet nie mogę wtyczki włożyć bo odrazu widzę iskrę na bezpieczniku... Przy kostkach nie grzebałem tylko podłączyłem głośniki pod przewody od radia (przewody na głośniki tylnie)
adziok09
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio