Witam, dziś oderwałem siateczki ochronne z głośników w drzwiach przednich i widzę potargane membrany a zastanawiałem się dlaczego mi tak pierdzą jak dam troszkę głośniej, a poza tym to basu u mnie w aucie zero nie mam wzmacniacza ale mam mam radyjko: Alpine CDE-9873RB. poza tym mam jakieś głośniczki na podszybiu i jakieś piszczki w słupkach zaczepione trochę ponad głową.
Teraz pytania:
- jakie kupić głośniki do drzwi? (mają zagrać dobrze przy każdej muzyce, nie podaje ile jestem w stanie wydać bo sam nie wiem jeszcze i nie wiem w do jakich przedziałów cenowych klasyfikują się poszczególne dobre jakościowo głośniki, to samo się tyczy innych niżej wymienionych głośniczków)
- jakie kupić piszczki do słupków?
- co wstawić na podszybie?
- da się zakupić jakoś te osłonki z siateczki na te głośniki na podszybiu, bo z jednej strony widzę jest zatrzask złamany, i ciągle mi to wylatuje
- no i jeszcze pytanko o wzmacniacz, czy przedni zestaw głośnikowy powinien być zasilany ze wzmacniacza? czy może być tylko z radia?
Jak się trochę ociepli kupie sobie dystanse z MDF'u ido nich przykręcę głośniki, no i mam też w planach wytłumienie drzwi, ale to dopiero jak zamontuje centralny i elektryczne szyby, nar azie po prostu przykręcę głośniki tak jak były orginalnie przykręcane.