Po primo, to zapomnij o JBL
Dla mnie w sporej większości dziadostwo i omijam to z daleka jeżeli chodzi o głośniki. Wzmacniacze niektóre i to te ze starej serii.
Załóż coś fajnego na przód, co poprawnie zagra pod samym radiem.
Głośniki coaxialne ( współosiowe ), czyli te co przedstawiłeś nie bedą grały dobrze. Całe pasmo odtwarzane przez głośniki będzie grało w nogi. Dźwięk z tego jest kiepski.
Kup coś sprawdzonego pod radio czyli Helix B62c, lub woofery GMS 1865 i tweetery Sinuslive NEO25s ( ja jestem za tym drugim kompletem ).
To już zagra poprawnie i cię na pewno zadowoli. Głośniki w klapę, tylne drzwi itp. sobie daruj, bo popsuje to cały efekt dobrego grania. Do tego wygłuszysz drzwi i dźwięk się jeszcze poprawi. Później możesz dać jakiś subwoofer i wzmacniacz. Byle nie "tubę", a konkretnie to o czym mówisz, to nawet nie tuba, tylko tak się utarło mówić.
- Kod: Zaznacz cały
http://obrazki.elektroda.pl/7062717100_1306419749.jpg
Sam się posługuję tą terminologią, żeby się z kimś dogadać, bo inaczej w rozmowie nie wie o co chodzi, ale pisze to żebyś wiedział o co chodzi.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz