Siemka.
Otóż mam taki problem a mianowicie mam oryginalnie tylko głośniki w podszybiu, do drzwi nie idą żadne przewody. Póki co montuje głośniki w drzwi i myślę jakby to podłączyć. Od kostki głośnikowej z radia idą przewody bezpośrednio podpięte pod wysokotonowe, nie ma nigdzie jakiegoś rozgałęzienia(zwrotnicy).
Wnioskuję, że muszę podłączyć woofery do kostki jako "tył" a tweetery jako "przód" i będzie ok, zgadza się?
Drugą rzeczą jest kostka od radia. Do mojego philipsa znalazłem przejściówkę (w poprzednim aucie grało bez niej), wcześniej pomierzyłem napięcia i pozamieniałem piny tak aby pasowało do mojego radia.
Lecz jest kilka niejasności. W oryginalnej instalacji mam dwa niebieskie przewody jeden ze srebrnym paskiem a drugi z białym. Na obu są podobne napięcia, czyli co 2x remote? Widać to na zdjęciu, które będzie niżej.
Kolejną rzeczą jest druciarstwo poprzedniego właściciela Helmuta. Połączył on pamięć z +12V, chodziło o działanie radia "bez kluczyka"? link poniżej. Czerwono-brązowy i czarno-biały to te same przewody.
http://img839.imageshack.us/img839/5341/img05107.jpg
Jeżeli chcę aby moje radio działało tak jak oryginalne czyli bez kluczyka to muszę zostawić tak jak jest?