Polaryzacja?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Zico63 » 5 sie 2008, o 15:25

A jak jest w gnieździe pojazdu, tam nie może być nic połączone ze sobą, jak pisałem wielokrotnie, brązowo-czerwony w żadnym wypadku nie może być łączony na stałe z zasilaniem czyli czerwono-białym.
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

Postprzez klocek » 5 sie 2008, o 15:36

W gniezdzie samochodu brązowo-czerwony byl polaczony z czerwono-białym taka jakby zworka, odpialem ta zworke, podlaczylem radio i dalej nic, nadal co moge zrobic to wsuwac i wysuwac plyty, probowalem tez zmienic kable w przejsciowce czerwony z zoltym rowniez dziala jadynie wysuwanie i wsuwanie plyty....juz nie mam pojecia co to moze byc... jakies inne pomysly?
klocek
Czytacz

Postprzez Zico63 » 5 sie 2008, o 15:41

Włożyć radio do innego auta albo inne radio do tego auta, nic innego.
Albo radio na kolana i łączyć kablami prosto z klem do przejściówki.
Szkoda że daleko na Dolny Śląsk :-( ...
Zico63
Members

Postprzez klocek » 5 sie 2008, o 15:48

Zico63-> jak cos zapraszam;]
Inne radio na takim ukladzie dziala normalnie bez problemow, a nie jest to radio fabryczne,
sprobuje moze to moje JVC podlaczyc do innego auta, a jesli nie to jak podlaczyc je bezposredio pod akumulator? wole sie zapytac nic cos spalic nie potrzebnie. Jakbys mogl wytlumacz mi to w najprostszy sposob.
klocek
Czytacz

Postprzez Zico63 » 5 sie 2008, o 15:55

Wyjąć piny z dużej kostki przejściówki, połączyć czarny do minusa akumulatora; do plusa żółty a czerwony dołączaj do żółtego - będzie jako stacyjka.
No, kurcze blade, nie ma takiej siły żeby nie szło jak tylko nie jest zepsute (a inne przecież chodzi).
A ta mała wtyczka w radio jest O.K.?
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

Postprzez klocek » 5 sie 2008, o 15:59

Dobra sprobuje tak zrobic! Wydaje mi sie ze jest ok, skoro idzie jakies napiecie ze chociaz wysuwanie plyty dziala.

[ Dodano: 2008-08-05, 16:13 ]
podlaczylem radio bezposrednio pod akumulator i lipa..;/ dziala tylko wysuwanie plyty. Podlaczylem dokladnie jak napisal Zico63. Wiec chyba jednak cos nie tak jest z radiem, mozliwe ze to wtyczka w radiu?
jesli to wtyczka co zrobic wtedy?
klocek
Czytacz

Postprzez Zico63 » 5 sie 2008, o 19:56

Spróbować skontrolować, naprawić lub wymienić...
Jeśli jest techniczna możliwość -doprowadzić prąd bezpośrednio do radia z pominięciem wtyczki. Tylko nie pomylić styków a poznać je można po kolorach kabli które wchodzą do wtyczki.
Zico63
Members

Postprzez czarek » 5 sie 2008, o 22:29

Witam!!
Nie czerwony z żółtym bo te dwa kabelki akurat standardowo sie podłącza razem ale to w samy m radiu a polaryzacja polega na tym że standardowo + z - jest zamieniony w VW i trzeba je zamienić bynajmneij ja tak miałem i większość znajomków. więc zacząłbym od tego:) po drugioe od czego mamy miernik??:P
czarek
Berbeć

Postprzez klocek » 6 sie 2008, o 14:42

wiec +(plus) z - (minus) trzeba zamienic w kostce w aucie? z tego co dobrze zrozumialem. Wtyki zamienic miejscami i powinno dzialac?
wiec jakim cudem dziala mi stare radio?

[ Dodano: 2008-08-06, 14:43 ]
a propos...to radio JVC nie dziala mi tez pod samym akumulatorem! Wiec jak moge je sprawdzic? kable odwrotnie niz poprzednio?
klocek
Czytacz

Postprzez Zico63 » 6 sie 2008, o 15:57

Wiatm! Nie byłu mnie trochę i mam nadzieję że Kolega Klocek nie próbował. Z całym szacunkiem, nigdy w życiu, chyba że sami poukładali sobie kabelki nawet w kostce auta. Wiem że się ich nie zamienia, grozi to spaleniem radia, a jedynie te o których pisze się we szystkich poradach kolegom na necie.
wiec jakim cudem dziala mi stare radio?
A no takim, że minus i plus samochodu są w porządku, to mały dowód żeby nie zamieniać biegunów
Zico63
Members

Postprzez klocek » 6 sie 2008, o 16:20

tak szczerze to juz nie rozumie czemu to nowe radio JVC nie dziala;/ moze naprawde cos jest nie tak z wtyczka...
Wole tego juz sam nie rozbierac i nie probowac, moze oddam to w rece elektryka. wydaje mi sie ze tak bedzie najlepiej.
klocek
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio