500W RMS sub, to przydało by się mieć na piecu więcej niż te 500W RMS
600W RMS by się przydało ( lub więcej ).
Ja 20cm karmię 280W. Wcześniej miał ~165W i też grał OK ( przy większym basie wzmak tracił kontrolę i było słychać walącą cewkę ), ale przy tych 280W jest lepiej ( zwłaszcza jeżeli chodzi o kontrolę jest znaczna poprawa ).
Jednakże ja radził bym ci piecyk 4Ch, ze względu na twoje przednie głośniki. Tutaj + za zestaw odseparowany, ale jednak chyba nie przemyślany ( lub nie "skonsultowany"
ale zawsze to 2way ).
Bierz piecyk, którym zasilisz i przód i jakiegoś suba. Nie chcesz czegoś żeby było cię słychać z daleka ? To po co ci Nawet bardzo budrzetowe Blaupunkt GTx ( 45W RMS coaxialne/współosiowe ) grały o niebo lepiej pod wzmacniaczm 55W na kanał, niż pod radiem, co nie powinno dziwić.
Co do Signat Ram 2 to zowią je szumofonem. Ja nie miałem okazji ( lub nie pamiętam ), żebym słuchał Signata na przodzie. Za to słyszałem na subie i sam postawiłem na Rodek R4100A - 4x91W, 2x282W ( konkretniej R4100A2, ale to to samo i różnią się kolorem obudowy ).
Taki Rodek wystarczy i na przód i na suba. Jednakże na przodzie nie jest za ciepły w graniu, ale w twoim zestawie przednim nie wiem czy sprawi to różnice.
Rodek R4100A/A2 można wyrwać za około 400zł, czasem 380zł, a czasem 450zł. Ja negocjowałem z gościem jak wystawił za 450zł, że biorę go za 420zł z wysyłką i poszło. Wcześniej czekałem niepotrzebnie i ktoś mi zgarnął za 380zł jedną sztukę.
Co nie znaczy, że inne piece są złe. Chodzi o to, że na twoim miejscu wybrał bym mocną czterokanałówkę, którą zasili się i przód i suba ( tutaj te 250-300W by się przydało po zmostkowaniu ).
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz