Witajcie użytkowsnicy Golfa III Sam jestem szczęsliwym użytkownikiem Golfa 1.6, '93 5d .
Ostatnio zmieniłem oryginalne radio vw beta na nowe z db tronic - niby lipa ale fajnie gra. I tutaj pojawiają się problemy - gdy wyciągam kluczyk ze stacyjki to radio traci zasilanie i pamięć. Trace ustawienia dźwięku i prawdopodobnie częstotliwość radiostacji - nie wiem- jeszcze nie sprawdzałem. Co mam zrobić żeby tak nie było? O tym że radio nie działa kiedy nie ma kluczyka w stacyjce to nie wspominam bo to norma, ale że traci pamięć to potrafi człowieka wkurzyć ... Drugi problem związany z tym radiem to kwestia podłączenia anteny - wtyczka anteny nie pasuje do gniazda w radiu . Wtyczka jaka jest pewnie każdy wie - taka łamana pod kątem 90° a w tym raiu jest takie cośdziwne - odrobinę węższe i w takiej tulejce dziwnej. CZy istnieją jakieś przejściówki a jak nie to jak to przerobić??
Mam jeszcze jedno pytanko - jaki system audio moglibyście mi zaproponować? Mam tylko 2 głośniki w podszybiu - oryginalne - ale też nie chce się pakować w jakieś dodatkowe wzmacniacze czy tuby, bo to mnie nie kręci aż tak bardzo. Też nie chce głośników na tylnej półce. Myślałem o czymś tylko do przednich drzwi, ewentualnie jeżeli się da to też do tylnich, albo do boczków z tyłu - co o tym myślicie?? A i czy takie rzeczy można zrobić sobie samemu - chodzi mi o rozbieranie deski i podłączenie - czy lepiej oddać do 'specjalisty'?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam