Witajcie !!
Bardzo Was proszę o pomoc w caraudio. Zmieniam powoli mojego golfika i stanąłem na problemie z głośnikami a raczej z ich podłączeniem. Nie jestem znawcą car audio ani też instalatorem ale raczej lubie sobie sam pogrzebać przy autku niż komuś go dać do zrobienia i po sprawie.
Mam problem następujący. Kupiłem sobie zestaw Phonocar z dystansami i gwizdkami. Gwizdki jak narazie dam na podszybie w późniejszym etapie będą one na słupkach. Zamontowałem już dystanse na drzwi przednie. Kiedy je montowałem widziałem że były tam kable pociagniete oryginalne biało niebieski i brązowo biały. Gdy podłączyłem głośnik .... CISZA. No i wyczytałem że prawdopodobnie nie będe miał te kabelki pociągniete do radia.....
Teraz moje pytanie jest następujące.
Czy jak pociągne kabelki z tych głośników na podszybiu mają one chyba 10 cm do drzwi będzie to dobrze podłączone ??? tzn. Od radia najpierw pójdzie kabelek do tweetera a potem do głośnika w drzwiach. Albo jak podłączyć głośniki w drzwiach przednich do radia. Gdzie poprowadzić instalację bo tego to naprawdę nie wiem. Jedno wiem że chciałbym to sam zrobić z Waszą pomocą. Czy ma ktoś jakiś schemat jakie kolory kabli powinny być podłączone do radia???
Bardzo Was proszę o poradę bo zbliża się weekend a chęci mam wiele.
Pozdrawiam