Witam i znów zwracam się o pomoc, mój sprzęt w aucie nie jest jakimś sprzętem mega super wypas ale jest jak dla mnie nie jest zły. Auto to golf mkIII 3 furtki
Moje car audio:
Drzwi: zestaw odseparowany Helix dark blue 62.1 syki zamontowane w słupkach
W desce: Pioneer TS-G 1011I
Radio Pioneer DEH-1100
Sub: Magnat Edition 130 BP
Wzmak: Blow TL-X207
Sprawa tego typu że helixy prawie nic nie grają nawet nie widać żeby się ruszały dopiero jak dotknę ręką to czuje że coś tam gra. Z opinie na forach czytałem że są to dość dobre głośniki, słyszałem je kiedyś na zlocie jak grały ale pod wzmacniaczem i na prawdę robiły robotę. Jak dla mnie tam dopiero one się rozruszały u mnie jak by spały. Dziś zauważyłem że plus z głośnika był podłączony do minusa w zwrotnicy w drugim głośniku już okej.
Co mogę tu ulepszyć lub jak podłączyć żeby grało dobrze żeby moc głośników była wykorzystana na 100% skoro już mam takie głośniki to chciałbym żeby grały. Gdzieś czytałem że wzmak jaki mam to lipa i wydaje mi się że nic tu nie zrobię bez wymiany wzmacniacza. Jeśli tak to proszę podać mi nazwy wzmacniaczy jakie mogę tu zastosować żeby głośniki i sub był podłączony. I lepiej ten sprzedać i kupić nowy czy może zostawić go a dokupić jeszcze jeden
Dodam że nie znam się zbytnio na car audio tylko minimalne podstawy zaczerpnięte z naszego forum
Pozdrawiam