potrzebuje pomocy z radyjkiem

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Qcyk » 3 lip 2008, o 22:34

Witam !!! mam maly problemik !!!! ostatnio kupilem nowe radio do mojego Golfika , no i podlaczenie nie zajelo mi wiecej jak 20 minut!!! wszystko jest wporzadku ale jedna rzecz mnie denerwuje ,gdy mam kluczyk w statyjce to radyjko ladnie chodzi i wszystko jest spoko lecz gdy wyciagne kluczyk i wloze go spowrotem to stacje zapamietane w czesnie sa rozregolwane trzeba ustawiac wszystko od poczatkku !!!! gdzie jest problem ??nadmienie ze kostki z samochodu do nowego radio byly identyczne i nie trzeba bylo nic wymieniac 11111 pomocy bo cigle ustawianie radio mnie w koncu wykonczy
Qcyk
Berbeć

Postprzez Aro » 3 lip 2008, o 23:03

Qcyk, masz Radio Pioneer'a ? Bo w nich to jest podstawowy problem z tym ;-) Wystraczy pozamieniać połączenia kabli czerwonego i żółtego i podłączyć je z ustawienia :

[shadow=black]CZERWONY - CZERWONY
ŻÓŁTY - ŻÓŁTY[/shadow]

na

[shadow=black]CZERWONY - ŻÓŁTY
ŻÓŁTY - CZERWONY[/shadow]

oto gotowy efekt (tak wygląda moja kostka ISO)

Obrazek
Aro
VIP

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez QKi89 » 3 lip 2008, o 23:39

Zrób tak jak kolega wyżej pisze a na pewno pomoże. Miałem to samo z moim Sony i zamieniłem kabelki i wszytko hula :-D
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez Qcyk » 5 lip 2008, o 17:00

aha ok !!! nie radio nie jest pioneera!!!! keenwooda!!!!! zaraz ide zamienic kabelki !!!! dzieki za pomoc :D:D:D:DPozniej napisze jak mi poszlo

[ Dodano: 2008-07-05, 23:31 ]
Witam !!!!!Aro dziekie wielkie za pomoc zmiana kabli pomogla i jest zajebiscie!!!!! dziekie wielki
Qcyk
Berbeć

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio