problem z antena i glosnikami

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez gasch » 23 cze 2008, o 13:57

witam,
jestem swiezym i jak narazie szczesliwym posiadaczem golfa 3 gti z 95r silnik 2e 115hp
ale do rzeczy;
Auto kupilem bez radyjka. Tak wiec czym predzej zakupilem Pioneer 4000UB.
W przednich drzwiach (tak juz bylo jak kupilem) mam glosniki phonocar (2-drozne) a na podszybiu blizej nieokreslone (rozniez 2-drozne), wszystkie podlaczone pod wyjscia przednei radia. W tylnich drzwiach mam narazie pusto. Glosniki graja delikatnie mowiac srednio a podobno phonocar to nei taka zla marka. Zastanawia mnie sposob ich podlaczenia. sa cztery glosniki wszystkie 2 drozne. nei widze zadnej zwrotnicy a zajete tylko przenie wyjscia radyjka.
Kupilem wlasnei Herzte DSK 165 (osobne tweetery) i sie zastanawiam jak najoptymalniej by to wszystko zamontowac.

Pozatym mam problem z sila anteny. Odbior jest bardzo slaby. Wjade gdzies w lekki las i juz mi gubi RMF albo ESKE co nei zdarza sie w moim drugim aucie. To nei wina radja bo juz na inym sprawdzielm. Dowiadywalem sie troche (rozwniez na tym forum) i podobno potrzeba separator antenowy, zeby zasilic wzmacniacz fabrycznej dachowej anteny. Czy to prawda?

Licze na wyrozumialosc i pomoc dla "nowego" :)

Pozdrawiam
Golf 3 95r GTI 115HP 2E
www.opensite.pl
gasch
Berbeć

Postprzez valenti.no » 23 cze 2008, o 17:15

herze ładuj na przód- tzn tweetery albo na słupki albo w podszybie a woofery w drzwi, phonocary ew do tylnich drzwi i wsio ;-)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez gasch » 23 cze 2008, o 20:41

witam,
dzieki za info. jak tylko przyjda (moze juz jutro) to biore sie za przekladanie...
pozdrawiam

[ Dodano: 2008-06-26, 15:43 ]
witam,
glosniczki zamontowane i graja szczerze mowiac srednio...
troche tweetery za bardzo "napastliwe" sa, chociaz schowalem je pod orygianlnymi maskownicami w podszybiu.
Musze troche radyjko podregulowac.

Natomiast z antena nadal slabo. Ciagle gubi sygnal i wiekszosc stacji charczy.
Kupilem za 10zl jakis separator ale nic nei pomoglo.
Dzisiaj probowalem rozmontowac antenke na dachu. Odkrecilem bat. I zabralem sie za podwarzanie tego stozka, ale efekt narazie zerowy (nei chce niczego zlamac). Moze ktos powie jak sie za to zabrac.
Mysle tez nad wzmacniaczem antenowym. Chyba kupie tez cos takiego bo za grosze sa 10-20zl i zaobacze co wtedy.
Pozdrawiam
Golf 3 95r GTI 115HP 2E
www.opensite.pl
gasch
Berbeć

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio