Problem z kablami

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Problem z kablami

Postprzez wirrus » 9 lut 2008, o 22:21

Witam ;) Panowie dziś zamontowałem zestaw nowych kabli do wzmacniacza powiedzcie mi co może być nie tak z bezpiecznikiem aa dokładnie jest on sprawny nie ma zdanego pęknięcia w środku.. ale nie przekazuje on pradu i nie wiem dlaczego. Gdy stykne kable omijajac bezpiecznik to wzmak sie załącza.. może nowy bezpiecznik pomoże jak myślicie?? Thx za odp.
Ostatnio edytowano 9 lut 2008, o 22:22 przez wirrus, łącznie edytowano 1 raz
wirrus
Berbeć

Problem z kablami

Postprzez K@mil » 9 lut 2008, o 22:22

Ja bym zaczal od zmiany bezpiecznika :) jesli to nie pomoze to szukalbym nastepnej przyczny
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez szakur » 11 lut 2008, o 01:44

Czasami jest tak z bezpiecznikami, mimo iż widać w nim nieuszkodzoną blaszkę (drucik) to nie przekazują prądu. W twoim przypadku rozwiązaniem na pewno jest wymiana tego bezpiecznika. Dla czystej formalności możesz go sprawdzić miernikiem czy przechodzi przez niego prąd (w co wątpię).
szakur
Czytacz

Postprzez demon300 » 11 lut 2008, o 11:24

jezeli masz bezpiecznik w takiej podluznej obudowie to jest na nim namalowany kierunek przyplywu pradu (przynajmniej u mnie tak bylo) nie probowalem odwrotnie podlaczac ale mozliwe ze to moze pomoc. a jak nie to wymiana, pozdr
demon300
Czytacz

Postprzez wirrus » 11 lut 2008, o 20:04

Witam, zakupilem nowy bezpiecznik i okazalo sie, ze wszystko juz jest ok. Widocnize stary bepiecznik byl uszkodzony fabrycznie ;) Thx za odpowiedzi. Pozdrawiam ;-)
wirrus
Berbeć

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio