witam mam problem z podłaczeniem głosnikow w swoim mk3 zmieniłem radio z starego philipsa na jvc .Po wyciagniecu starego okazalo sie ze zamiast kostki jest pajeczyna przewodow poskrecanych tasma izolacyjna .Udało mi sie ogarnac podlaczenie kostki zasilania ale kostka od głosnikow to dla mnie czarna magia dodam ze nie jestem elektronikiem . Mianowicie w autku jest osiem głosnikow 4x 165 i cztery chyba soprany dwa w desce i dwa w tylnych bokach zaraz nad duzymi .Do radia natomiast wychodzi tylko szesc przewodow i dziwna plytka (w jednej stronie wejscie na piec z drugiej wyjscie na cztery ) na plytce znalazlem jeden zimny lut i go poprawilem ale nie zabardzo to mi pomoglo .Kazda proba podlaczenia pod jeden kanał bez tej plytki pary przewodow konczy sie upalonym bezpiecznikiem
podłaczylem wiec tylko plusowe z jedenej strony do plytki i niebieskim cienkim przewodem z kostki zasilania do radia w gniazdo sterowania urzadzeniami dodatkowymi .Prawie sie udało ale gra tylko jedna strona glosnikow lewa prawa nawet nie zatrzeszczy probowalem na rozne sposoby to ogarnac jednak bez powodzenia . Przy okazji pytanie czym zastapic zmeczone juz głosniki przy tak dziwnej instalacji te w tylnych bokach nie maja juz membran a zmostkowane sa z tweterami a te w przednich drzwiach to calkiem kosmos instalacje maja moze ktos posiada schemat albo przegryzl juz sie przez ten temat