problem z podłaczeniem głosnikow w mk3

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Miśka_GTi » 6 wrz 2011, o 15:43

witam mam problem z podłaczeniem głosnikow w swoim mk3 zmieniłem radio z starego philipsa na jvc .Po wyciagniecu starego okazalo sie ze zamiast kostki jest pajeczyna przewodow poskrecanych tasma izolacyjna .Udało mi sie ogarnac podlaczenie kostki zasilania ale kostka od głosnikow to dla mnie czarna magia dodam ze nie jestem elektronikiem . Mianowicie w autku jest osiem głosnikow 4x 165 i cztery chyba soprany dwa w desce i dwa w tylnych bokach zaraz nad duzymi .Do radia natomiast wychodzi tylko szesc przewodow :/ i dziwna plytka (w jednej stronie wejscie na piec z drugiej wyjscie na cztery ) na plytce znalazlem jeden zimny lut i go poprawilem ale nie zabardzo to mi pomoglo .Kazda proba podlaczenia pod jeden kanał bez tej plytki pary przewodow konczy sie upalonym bezpiecznikiem
podłaczylem wiec tylko plusowe z jedenej strony do plytki i niebieskim cienkim przewodem z kostki zasilania do radia w gniazdo sterowania urzadzeniami dodatkowymi .Prawie sie udało ale gra tylko jedna strona glosnikow lewa prawa nawet nie zatrzeszczy probowalem na rozne sposoby to ogarnac jednak bez powodzenia . Obrazek Obrazek ObrazekPrzy okazji pytanie czym zastapic zmeczone juz głosniki przy tak dziwnej instalacji te w tylnych bokach nie maja juz membran a zmostkowane sa z tweterami a te w przednich drzwiach to calkiem kosmos instalacje maja :/ moze ktos posiada schemat albo przegryzl juz sie przez ten temat
Miśka_GTi
Berbeć

Postprzez slavwek.ie » 6 wrz 2011, o 17:22

Kładź nową instalację do głośników, kup normalne przewody 2x1,5mm2, zakończ przy radiu złączem ISO i będzie święty spokój na dłuugi czas.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez Miśka_GTi » 7 wrz 2011, o 08:59

chyba bede musiał tak zrobic powoli zaczne kompletowac sobie niezbedne graty bo ta instalacja to jakas wielka porazka jest jakosc kiepska i glosniki sie nadaja do rzutu w dal :D tylko jak to podłaczyc zeby gralo to jakos doraznie dopuki nie skompletuje wszystkiego w sensie dystanse plus glosniki i zwrotnice i jeszcze to wszystko skleic w calosc pozniej ehhh jakie polecacie głosniki w drzwi i boki ?? chodzi mi o jako taka jakosc w rozsadnej cenie bo potrzebuje cztery sztuki
Miśka_GTi
Berbeć

Postprzez slavwek.ie » 7 wrz 2011, o 14:38

Miśka_GTi napisał(a):chodzi mi o jako taka jakosc w rozsadnej cenie bo potrzebuje cztery sztuki
Jaka kwota?
Sugerował bym od razu rozejrzeć się za dwoma zestawami odseparowanymi, ewentualnie nad jednym zestawem na przód i współosiowymi na tył.

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez Miśka_GTi » 7 wrz 2011, o 20:26

przod pod zwrotnice ??? woofer a wysokotonowy chyba zostanie a z tyłu tak jak jest w orginale Na nowym srednim tonie .Taki mam plan a kwota nie planuje wiecej niz 300 pln wydac na glosniki i kable ,i zwrotnice .Pytanie jak wmontowac dystanse na tylne boki?? bo w drzwi nie bedzie problem
radio to jvc kd g341 4x50w to chyba sie obejdzie bez wzmacniacza.Audiofilem nie jestem :) ale to co było do tej pory to padaka totalna :) Pytanie jakie glosniki wmotac w to wszystko bo wybór spory a z jakoscia czytalem ze roznie bywa .Z drugiej strony nie bede wydawal kilku tys na audio bo autko ma zapie...c a nie robic za jezdzacy głosnik :D
Miśka_GTi
Berbeć

Postprzez slavwek.ie » 8 wrz 2011, o 15:39

Phonocar TD-line 165
Signat L-16

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio