Mam takie pytanie, zwykle kupowałem tuby basowe aktywne ale tym razem kupiłem pasywną i do tego wzmacniacz, czy mozna połączyć kable sygnałowe na lewy i prawy kanał za wzmacniaczem?? Tak aby razem wchodziły na wspólne jedno wejście tuby?? Z góry dzieki za pomoc
no raczej nie. probowalem kiedys polaczyc kanaly w radiu i nic to nie dalo a bylo nawet gorzej. podkrecajac glos do polowy glosniki pierdzialy i cichly zaraz. wiec nie radze. pozdr
nie wiem po co chcesz to laczyc bo bass nie jest podzielony na lewy i prawy kanal tylko leci mono na kazdym jest taki sam nie jest nagrywany w stereo bo jakby to bylo slychac pomysl wiec wystarczy jak podepniesz jeden kanal i bedzie ok
chodzi ci o to żeby podłaczyć (pomiędzy wzmacniaczem a głośnikiem) dwa kanały w jeden? To sie nazywa "Mostek", podłączasz "+" z prawego kanału i "-" z lewego kanału, lub przeciwnie (powinno być zaznaczone na wzmacniaczu w postaci rysunku pod wyjściami)
nie doczytalem dokladnie myslalem ze chodzi o wejscie do wzmacniacza a co do wyjscia to przewaznie mozna to zrobic ale wzmacniacz musi byc do tego przystosowany inaczej moze sie spalic a w najlepszym wypadku nic to nie da bo nie bedzie wiekszej mocy. jak nie ma narysowanego mostka na wzmacniaczu to nie proboj i zostaw normalnie
mozna to zrobic ale wzmacniacz musi byc do tego przystosowany
na kazdym wzmacniaczu 2 kanaowym da sie to zrobic-zmostkowac
wtedy z 2x60rms bedziesz mial 1x120 rms
lub jesli to ma byc wzmacniacz tylko i wylacznie do skrzynki(jak wy to mowice tuby ) to najlepiej kupic monoblocka ktory ma tylko jedno wyjscie + i - i ma specjalne filtry do suba