Witek dobrze prawi
PO 650 jest kulturalnym zestawem, zagra równiej jak R6A, jeżeli chodzi o średnie, bo R6A, to taka petarda do drzwi - trzeba mieć dobrze wygłuszone drzwi, musi być na tzw. beton zrobione, dużo niskich częstotliwości Ci dostarczy, kosztem średnicy, którą ten mocny dół trochę spycha, mi to nie przeszkadza, bo jak bym zestawił R6 z obecnym tweeterem Carpowera, którego mogę ciąć już na 2 kHz, to średnicy jest bardzo dużo na desce, a woofery by łamały piszczele
Trzeba do drzwi się konkretnie przyłożyć w każdym wypadku.
Radia nie szkoda, tylko nie słuchaj za głośno, bo przester nie jest dobry na głośniki. Trzeba rozgraniczyć to, że głośnik nie ma 100, 200, 300 Wat mocy, tylko możliwość przyjęcia mocy, której źródłem jest wzmacniacz. Jeżeli podasz 40 wat z pieca na głośnik 125 rms, nie przesterowany sygnał, czyli jak radio daje 2 V na RCA i zgrasz czułość ze wzmacniaczem, to słuchasz czystego brzmienia, bez przesteru, nic nie pierdzi, charczy, a na radio jedziesz nawet na Full i jest pięknie (podaję na swoim przykładzie, pędziłem woofery HV 165, które mają 125 RMS wytrzymałości mocy ciągłej, wzmacniacz np. SS USA100, który dawał 40 RMS, RF4600x 30 RMS, itd. i poprawnie wyregulowany Gain jest kluczem do słuchania czystego dźwięku i nie męczenia sprzętu). Mi serio bardzo spodobało się połączenie ze starą, czarną Alpiną
Strasznie to dynamicznie grało, świetne połączenie i to nie tylko w mojej opinii