Przygasające Radio Blaupunkt

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez kaldan » 17 wrz 2008, o 19:45

Jak w temacie nie mam siły szczerze mówiąc. Poprzedni właściciel posiadał radyjko Pioneer i miał przejściówkę z ISO na to pioneerowskei wejście wypiąłem tą przejściówkę, bo do mojego radia nie pasowała. Musiałem zastosować przedłużkę czyli ISO-ISo bo strasznie krótkie te kable są i nie starczyły by do radia. To taki wgląd do mej instalacji. Teraz sedno. Nie wiem co jest, ręce mi opadają, po włączeniu radia widzę jak wyświetlacz przygasa, i wyłącza się radio, ściszam radyjko gdzieś do 10-15 Vol. i jakoś pogra z przerwami wyłączając sie. Ale gdy zapodam trochę więcej Vol. mogę pomarzyć o słuchaniu radyjka.
Radyjko Blaupunkt Casablanca Mp3.
Teraz pytanko Auto czy radio?
Jak to naprawić ?
kaldan
Czytacz

Postprzez Mazz » 17 wrz 2008, o 20:25

Mamy rozumieć że jak radio jest więcej niż 15 vol. to się wyłącza :
:arrow: sprawdź podłączenie kabli bo tam może coś być
:arrow: jeśli kable są dobrze podłączone to może to być wina końcówki mocy :kwasny:
Mazz
VIP

Postprzez kaldan » 17 wrz 2008, o 20:37

Dokładnie dobrze zrozumiałeś.
No szczerze obstawiałem końcówkę mocy ale, no właśnie że jeszcze nie zacznie gra a już ma problemy zasilaniem, załączam radyjko wczytuje się np. płytka to widzę że przygasa wyświetlacz jak dobrze się przyjże.
kaldan
Czytacz

Postprzez Zico63 » 17 wrz 2008, o 23:54

Czy radio gra bez kluczyka? Blaupunkt ma bez kluczyka grać godzinę i się wyłączyć. Jeśli nie to dostaje zasilanie z kabelka sygnałowego, bardzo cienkiego i dlatego może przygasać. Poza fabrycznym radiem, większość wymaga zamiany kabelków, w Kolegi przypadku w przejściówce należy zamienić żółty z czerwonym miejscami -resztę pozostawiamy na swoich miejscach.
W dotychczasowej przejściówce może właśnie były zamienione i szło.
Zico63
Members

Postprzez kaldan » 18 wrz 2008, o 07:31

Bez kluczyka nie śmiga :( Musi być chociaż włożony do stacyjki.
Czyli mam zamienić miejscami żółty z czerwonym w tej mojej przejściówce co założyłem czyli tej ISO - ISO ?
kaldan
Czytacz

Postprzez Zico63 » 18 wrz 2008, o 15:38

Oczywiście, to i tak dobry Golfik, że wybaczył taki błąd! :-o
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

Postprzez PiJey88 » 19 wrz 2008, o 10:09

mozesz miec zbyt cienkie kable zasilające, lub słaby AKU, ja mam tak jak radio długo gra i AKU się rozładowywuje to pod koniec przy większym basie przygasa mi wyświetlacz, jak odpalam to radio się wyłącza

Spróbował bym w innym aucie lub na innym AKU

jeśli radio się włącza to znaczy ze masz dobre podłączenie !! nic nie musisz zmieniać !! zadnych kabli !! ja tez mam Blaupunkta i jest podłączone pod seryjne kostki ISO i wszystko jest OK !!
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez klanhker » 19 wrz 2008, o 10:28

ja mialem podobny problem i jak sie okazalo to sęk tkwil w bezpieczniku, poprostu bezpiecznik mi nie stykal
klanhker
Badacz tematu

Postprzez kaldan » 19 wrz 2008, o 22:40

Jutro sprawdzę ten bezpiecznik ^^ Co do kabla hmm to zabawa na dłuższą metę trzeba by pociągnąć jakiś porządny prosto z akumulatora.

Edit:
Nie wiem co to czarna magia xD Wyjąłem radyjko po dociskałem kable, wyjąłem i wpiąłem ponownie bezpiecznik przy radiu i jak na razie pełna moc :D nie wyłącza się już, oby działało tak cały czas :)
Tu mam pytanko bo mam zestawik po starym samochodzie 2 gwizdki + 2x 16,5 i zwrotnice.
oryginalne gwizdki w GTi to były pionieera ? Gdzie idzie głowny sygnał z radyjka przy głośnikach żeby podpiąć zwrotnice i dopiero pościć na głośniczki bo z tego co widziałem, przy tych pionierowskich gwizdkach role zwrotnicy pełni kondensatorek :p
kaldan
Czytacz

Postprzez PiJey88 » 20 wrz 2008, o 13:32

kaldan, główny kabel głośnikowy idzie na podszybie do gwizdków, tam jest rodzielany do gwizdków i idzie dalej do przednich drzwi

w GTI były seryjnie głośniki NOKIA, jak we wszystkich MK3
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kaldan » 20 wrz 2008, o 13:47

A dziękuje za odpowiedź :D Hmm czyli w GTI gwizdki też był firmy NOKIA ?? Bo 16,5 widziałem że są NOKII ale Gwizdki mam PIoneera czyli wygląda na to że ktoś je zmieniał ?
kaldan
Czytacz

Postprzez klanhker » 20 wrz 2008, o 16:34

czyli juz po problemie :mrgreen: no i gitara. riba riba riba :mrgreen:
klanhker
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio