Witam, mam pytanie odnośnie tego właśnie tego radia. Kilka dni temu odłączyłem akumulator od auta, celem podładowania, standardowa operacja żadnych problemów. Wydawało mi się, że tak jak zawsze po ponownym podłączeniu wpisze odpowiedni kod i odblokuje radio. Niestety mimo iż auto mam już ponad 6 lat, pierwszy raz zdarzyło mi się tak, że radio zablokowało się całkowicie.
TP + TA razem przyciśnięte, wpisałem odpowiedni kod, ponownie wciśnięta ta sama kombinacja, o dziwo bez żadnego rezultatu, SAFE dalej się wyświetlało. Powtórzyłem więc całą operacją, znoqwu ta sama sytuacja, na panelu wyświetla się napis SAFE, a z prawej strony cyferka 2. Radio nie reaguje w tej chwili na nic. Ktoś mi kiedyś powiedział, że gdy radio zostanie zablokowane trzeba odczekać 24 godziny i można próbować ponownie, ale nic z tego radio nie działa od 4 dni. Można je teraz jakoś zresetować? Tak jak mówie dziwna sytuacja, kilkanaście razy już odblokowywałem radio i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby tak całkowicie się zablokowało. Może ktoś miał kiedyś podobny problem Z góry dzięki za pomoc.
edit : w kilku innych tematach dot. tego problemu, niektórzy pisali aby zosatwić radio na godzine i potem ponownie próbować, no ale jak mówie, ani godzina, ani 24 godziny nic nie dało, cały czas jest SAFE 2.