Radio Blaupunkt Alpha ( 1997' radio faryczne )

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez maxim » 14 lip 2008, o 10:05

Witam, mam pytanie odnośnie tego właśnie tego radia. Kilka dni temu odłączyłem akumulator od auta, celem podładowania, standardowa operacja żadnych problemów. Wydawało mi się, że tak jak zawsze po ponownym podłączeniu wpisze odpowiedni kod i odblokuje radio. Niestety mimo iż auto mam już ponad 6 lat, pierwszy raz zdarzyło mi się tak, że radio zablokowało się całkowicie.
TP + TA razem przyciśnięte, wpisałem odpowiedni kod, ponownie wciśnięta ta sama kombinacja, o dziwo bez żadnego rezultatu, SAFE dalej się wyświetlało. Powtórzyłem więc całą operacją, znoqwu ta sama sytuacja, na panelu wyświetla się napis SAFE, a z prawej strony cyferka 2. Radio nie reaguje w tej chwili na nic. Ktoś mi kiedyś powiedział, że gdy radio zostanie zablokowane trzeba odczekać 24 godziny i można próbować ponownie, ale nic z tego radio nie działa od 4 dni. Można je teraz jakoś zresetować? Tak jak mówie dziwna sytuacja, kilkanaście razy już odblokowywałem radio i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby tak całkowicie się zablokowało. Może ktoś miał kiedyś podobny problem :) Z góry dzięki za pomoc.

edit : w kilku innych tematach dot. tego problemu, niektórzy pisali aby zosatwić radio na godzine i potem ponownie próbować, no ale jak mówie, ani godzina, ani 24 godziny nic nie dało, cały czas jest SAFE 2.
maxim
Berbeć

Postprzez lukas2087 » 14 lip 2008, o 10:24

to wez odlacz akumulator i podlacz i zobacz moze uda sie
Łukasz.
lukas2087
Badacz tematu

Postprzez maxim » 14 lip 2008, o 10:31

lukas2087 napisał(a):to wez odlacz akumulator i podlacz i zobacz moze uda sie

robiłem tak już kilkakrotnie, odłączałem na chwilę, na parę godzin, na paręnaście godzin i też nic to nie dało.
maxim
Berbeć

Postprzez lukas2087 » 14 lip 2008, o 10:34

to naj lepiej przejedz sie do serwisu sprzetu audio albo do sklepu z radiami i tym podobne oni beda wiedziec tam na bank ci zrobia to tylko wiadomo cos bedziesz musial zaplacic.
Łukasz.
lukas2087
Badacz tematu

Postprzez Zico63 » 14 lip 2008, o 12:18

Nie do serwisu! Radio w czasie oczekiwania na upłynięcie tych ok. dwóch godzin MUSI BYĆ WŁĄCZONE! Inaczej można czekać nawet dwa lata.
Włączyć, SAFE2 niech świeci po jakimś czasie mu przejdzie a przyczyna takiego stanu to dwukrotne wprowadzenie złego kodu lub niestaranne wprowadzenie.
Zico63
Members

Postprzez Robertuss » 13 sie 2008, o 10:43

Zico63 napisał(a):przyczyna takiego stanu to dwukrotne wprowadzenie złego kodu lub niestaranne wprowadzenie.

no właśnie, odczekałem 2 godz., wpisałem dwa kody które wygenerowały się z kalkulatora, który ściągnąłem z forum i DUPA :-(
Błędne kody i znowu SAFE 2
Fuck!

Czy słyszał ktoś z was moze o tym ze kod do radia jest zapisany w Briefie?
Oczywiście do oryginalnego radia, nie wiem czy moje bylo oryginalnie w golfie... :-/
Robertuss
Members

Rocznik: 1999
Silnik: 2.8 AQD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Zico63 » 13 sie 2008, o 21:27

Ja miałem w instrukcji - długopisem, a więc nie ma chyba reguły :-(
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

Postprzez Robertuss » 14 sie 2008, o 08:16

Juz odkodowane!
Kod do radia mam zapisany na karteczce dopiętej do ksiazki serw.
hehehehehe.....i po co te nerwy... :lol: czasami zapominam pomyslec :lol:
Robertuss
Members

Rocznik: 1999
Silnik: 2.8 AQD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio