Radio GAMMA 4...

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez mike102 » 28 cze 2008, o 13:11

do wersji DSP pewnie mozna, bo radio fabrycznie dziala z systemem osmiu glosnikow + wzmacniacz, chyba...
mike102
Badacz tematu

Postprzez VWARNI » 28 cze 2008, o 17:11

No zamontowałem juz sobie to radyjko Gamma 4 i wogole zauwazyłem ze jak staje na swiatłach w miejscu to radio sie samo scisza a jak rusze to podgłasnia???a gdzies mi sie obiło o uszy ze to radnio ma własie taka funkcje ???moze ktos z was wie cos na ten temat o co chodzi????Pozdrowionka Ps.A co do stylistyki to faktycznie jest super idealnie komponuje sie w desce
VWARNI
Czytacz

Postprzez K@mil » 28 cze 2008, o 17:35

Czytaj wyzej co napisal mike102

mike102 napisał(a):Mam takie radio pod system Nokii DSP. Jestem bardzo zadowolony z tego radia.
A funkcja - im szybciej jedziesz, tym glosniej gra radio - jest fenomenalna ;) Powiedzmy jedziemy sobie 100km/h i ustawiamy sobie jak glosno ma grac radio przy tej predkosci (w instrukcji jest napisane jak to sie robi) i tak gra. Jak na tamte czasy jestem pod wrazeniem ;)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez VWARNI » 29 cze 2008, o 15:14

Własnie tylko ja mam instrukcje tu z forum sciagnieta napisana przez kogos i nic nie ma o tym całym ustawianiu głosnosci????
VWARNI
Czytacz

Postprzez mike102 » 29 cze 2008, o 19:24

2. Mały guziczek ,,treble”
2.1 Stan – wgłębiony wewnątrz
2.2 Naciśnięcie – wyskoczenie. Reguluje stopień wysokich częstotliwości.
2.3 Wyciągnięcie do siebie. Reguluje funkcję zależności głośności od szybkości

Kiedy jest wysuniety, trzeba jeszcze pociagnac do siebie.
I wtedy wlasnie mozesz, np. jechac setka, ustawic glosnosc za pomoca tego pokretelka jaka ma byc przy tej predkosci.
Zreszta jak ci to dziala i jest ok, to nie musisz nic kombinowac - jak jest za glosno to scisz pokretlem glownym, lub zwolnij ;)
mike102
Badacz tematu

Postprzez Mario30 » 1 lip 2008, o 14:22

mam problem z moim radiem.mam w moim golferze orginalne radio alfa i po wymianie akumulatora zablokowalo mi sie.znam kod ale niestety nie wiem jak go wbic.na wyswietlaczu jest komunikat safe2 i radio wogole nie reaguje.pomozcie prosze bo bez radia jak bez kierownicy

[ Dodano: 2008-07-01, 16:46 ]
no i nasze forum znowu mnie uratowalo.zostawilem radyjko na 1,5h wlaczone i sie zresetowalo.wbilem kod ,zatwierdzilem i radyjko gra huuuuurrrrra
Mój MK3-1.4/60KM
Mario30
Berbeć

Postprzez mike102 » 1 lip 2008, o 17:07

jesli dobrze pamietam to wystarczylo rownoczesnie wcisnac przyciski TP i TA i wpisac kod.
mike102
Badacz tematu

Postprzez Mario30 » 1 lip 2008, o 17:14

tak tak tylko ze mi sie wyswietlilo safe2 i radio nie reagowalo.zostawilem je na 1,5h wlaczone i sie zresetowalo.dopiero wtedy wyswietlilo sie tylko safe i moglem zrobic tak jak napisales.taka informacje znalazlem oczywiscie na naszym forum wiec dzieki wszystkim za dobre rady
Mario30
Berbeć

Postprzez Zico63 » 1 lip 2008, o 20:35

Radia kodowane po dwukrotnym wprowadzeniu błędnego kodu przechodzi w stan SAFE 2 i nic nie da się zrobić tylko czekać te 1,5 do 2 godzin i na nowo... :-)
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

Postprzez mike102 » 1 lip 2008, o 22:40

yhm ;-)
mike102
Badacz tematu

Postprzez seebst » 30 sie 2008, o 23:19

Witajcie :)
Zakupiłem i zamontowałem dzisiaj cały zestaw DSP Nokia do swojego auta (Vento). To znaczy ontował mi fachowiec od car Audio, bo ja jestem laikiem w tych sprawach. 5 godzin prawie się mordował, by mi to podłączyć do mojego radyjka: Kenwood KDC W3041G. Najpierw pojawił się problem, że po podłączeniu kabla od prądu wzbudzenia zaczęły się zakłucenia. Były one tak straszne, ze każdą prace lasera było słychać w głośnikach - przeskakiwanie na następny utwór w CD, pauza, czy nawet praca silnika była słyszalna w głośnikach - im więcej gazu, tym mocniejszy gwizd, niczym miałbym turbinę w aucie. Po jakimś czasie odłączył ten kabelek i już nic nie zakłuca, gra ładnie, z tym, że gra tylko do około połowy głośności radia, bo jak daję głośniej i więcej basu przy tym, to przestaje mi radio grać - ze niby zanika prąd - radio nie dostaje dostatecznie dużo prądu do pracy... Czy to prawda, że to tak może być? Nie podłączał mi przez chinche, tylko połączył wszystko w kostce ISO, bo tak grać nie chciało. Mam podjechac do niego kiedyś i wypróbujemy na jakimś lepszym radiu, czy faktycznie tak będzie. Przed tym wielokrotnie dawałem na maxa muzę i grało dobrze, a teraz tylko do około 17 (z 40 stopniowej skali) i przestaje powyżej tego grać. najpierw przerywa muzyka, a później całkowicie nic nie gra. A jak daję jeszcze głośniej, to tylko słychać jakby prace wzmacniacza - takie "pykanie".

Tak też czytam o tym radyjku Gamma IV, ze niby takie dobre... Lepsze od mojego Kenwooda? Tak się zastanawiam, ze skoro już wydałem tyle kasy w ten sprzęt, a okaże się, że to wina radia, czy tego fabrycznego nie kupić... Tylko, że ono nie ma CD, a przystosowane jest pod zmieniarkę, której to ja nie mam, a i kolejny koszt, nabycia takiej zmieniarki, więc chyba odpada...
Doradźcie, proszę, z tym moim radiem, co jest nie tak, że zanika dźwięk, jak daję głośno muzykę, bo nie tego się spodziewałem po tym zestawie, że nie tak miało to grać, a i tak już sporo kasy wywaliłem w sprzęt... [plisss...
seebst
Berbeć

Postprzez Zico63 » 30 sie 2008, o 23:58

"Zanikanie grania" czyli wyłączanie się radia jest spowodowane za dużym spadkiem napięcia na przewodach. Albo jest tak dobre że wymaga osobnego i grubszego niż fabryczny przewodu plusa i oczywiście masy (bo dużo daje na głośniki więc dużo prądu pobiera) albo zasilanie majster dał na cienkim sterującym lecz w tym wypadku miałyby być kłopoty z pamięcią stacji, no chyba że radio ma pamięć permanentną - wtedy laik nie wychwyci pomyłki.
Propozycja: pociągnąć na próbę zasilanie i masę (gdzie - to opisywano wielokrotnie) prosto z akumulatora i pograć trochę.
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - - urodziny dla dzieci pruszków

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio