Radio w wersji Pink Floyd

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez mike » 4 sie 2009, o 21:15

Witam, niedawno nabyłem golfa III i chciałbym do niego zamontować oryginalne radio (ba takie mi wystarczy). Mój golf to wersja Pink Floyd 3D z 94r. Na alledrogo znalazłem model Beta IV z niebieskim panelem i logo PF. Moje pytanie i prośba do znawców tematu - w golfie mam czarną tapicerkę plastiki itd. czy te radia z niebieskim panelem były montowane do czarnej wersji tapicerki czy coś u mnie nie tak (kombinowane)?

Wiem, że to szczegół ale dobrze by było jakby to do siebie pasowało. Ewentualnie chyba pozostaje "czarna" wersja Beta IV?

Link do aukcji z radiami tutaj

Z góry dzięki za wszelkie informacje.
pozdrawiam
Michał
mike
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 4 sie 2009, o 21:39

Albo podałeś złego linka albo ja nie umiem szukać :-|

Ale z tego co wiem to wersja Pink Floyd miała drążek zmiany biegów z logo PF, zaślepki w konsoli, naklejki na drzwiach (widoczne po ich otwarciu), naklejka na masce, tylnych błotnikach i pod prawą lampą

A radia były zakładane raczej standardowe do każdej wersji :luka:
A niebieskie dlatego że wychodziły golfiki z niebieską tapicerką i to radio pochodzi właśnie z auta z taką tapicerką

[ Dodano: 2009-08-04, 21:43 ]
Kup sobie takie radio jak ja mam radio Gamma IV z niebiesko czerwonym podświetlaniem i wyjściem 4x20

Do seryjnych głośniczków jest wypas :super:

No i zawsze możesz rozbudować zestaw o oryginalną zmieniarkę CD ;-)

Aukcja poglądowa radia --> http://allegro.pl/item697831496_nowe_or ... ieski.html
marcinkoz2910
Members

Postprzez K@mil » 4 sie 2009, o 22:07

A niebieskie dlatego że wychodziły golfiki z niebieską tapicerką i to radio pochodzi właśnie z auta z taką tapicerką

jaka niebieska tapicerka ? mowisz o wersji concept co miala znaczek w kierownicy w kolorze ? bo o czyms takim jak tapicerka niebieska nie slyszalem... a radio niebieskie to bylo montowane w golfe 4 i cabrio, a w naszych mk3 byly zielone
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez marcinkoz2910 » 4 sie 2009, o 22:12

K@mil napisał(a):jaka niebieska tapicerka
zrobię Ci fotki kolega ma golfa z 92 roku i ma miękką niebieską tapicerkę czyli kokpit, tunel, tapicerkę na drzwiach oraz półkę, ogólnie to ma dość bogatą wersję ale niestety autko się sypie no i co możemy to naprawiamy i ratujemy

Porobię foto jak z nim będę i pokaże Ci :)

K@mil napisał(a):a radio niebieskie to bylo montowane w golfe 4 i cabrio, a w naszych mk3 byly zielone
możliwe nie wnikam w to ale ja napisałem że może sobie takie kupić ;-)
marcinkoz2910
Members

Postprzez mike » 5 sie 2009, o 09:53

marcinkoz2910 napisał(a):Albo podałeś złego linka albo ja nie umiem szukać :-|

Być może aukcja akurat się skończyła TU dokładny link. Zaglądam z ciekawości do golfów z serii PF i jeszcze nie trafiłem ani jednego z niebieską tapicerką.
Wiem, że to szczegół ale jakoś mnie napadło żeby było oryginalnie ;-) To radio które podałeś jest bardzo fajne bo można dorobić wejście aux i szczerze mówiąc to by mi bardzo pasowało, tylko ten kolor podświetlania - nie zielony ;-)

p.s. a co myślisz o beta V zamiast gamma IV? choć w sumie zaczyna robić się coraz drożej i nie wiem czy nie lepiej kupić jakieś nowe np JVC.
pozdrawiam
Michał
mike
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 5 sie 2009, o 15:11

mike, z tych co pokazałem są i zielone i czerwono-niebieskie podświetlanie do wyboru i koloru :super: szukaj co mają kanał 4x 20W a nie 2x20W

Co wyższy model radia to więcej funkcji itd.

Jeśli masz mieć oryginalne głośniczki to proponuję seryjne radio w czarnych plastikach i gotowe ;-) ja mam Car Audio w serii i jestem zadowolony :mrgreen:
marcinkoz2910
Members

Postprzez Maras271086 » 2 sty 2010, o 15:09

Ja miałem w swoim pink floydzie oryginalne radio i było niebieskie z czarnymi przyciskami i na klapce od wejścia na kasete był znaczek pink floyd taki jak na masce auta i to było oryginalne radio dla tego modelu
Maras271086
Czytacz

Postprzez dadi321vw » 26 sty 2010, o 21:50

Ja miałem i nadal mam tylko na półce orgina radio z wersji pin floyd vw beta 2*20 watt jest to orbinał ponieważ posiada znaczek pink floyda na klapce od wejscia na kasete. :-P
dadi321vw
Badacz tematu

Postprzez sebik85 » 27 sty 2010, o 01:26

Dodam że owe radyjko ma zielone podświetlenie itd czyli moc na kanał 20W i znaczek na klapce kasety :-)
sebik85
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio