Radio z windą na CD

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Radio z windą na CD

Postprzez adiamusx » 27 lis 2008, o 13:19

Witam
Dostałem od znajomego blauponkta z windą na CD. Mam problem, bo jak włożę je do końca to winda nie ma miejsca na otwarcie. Jak to rozwiązać bez uszkadzania deski :-/
Dodatkowo na starym radyjku wszystko było oki a na nowym łapie mi zakłucenia z silnika. Czy poprowadzenie zasilania bezpośrednio z aku załatwi sprawę??
Pozdrawiam i czekam na pomoc
adiamusx
Czytacz

Radio z windą na CD

Postprzez valenti.no » 27 lis 2008, o 17:52

masz jakieś foto jak to się dzieje?? może kwestia ramki?

łapie zakłucenia na radiu czy na cd tez?
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez PiJey88 » 27 lis 2008, o 20:40

adiamusx, jeśli to standardowe radio na 1 DIN to nie powinno o nic zaczepiać, nawet jak jest głęboko wsunięte, najlepiej pokaż foto
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez adiamusx » 28 lis 2008, o 08:58

Blaupunkcik którego dostałem to RDM 169 i uchulny jest cały przedni panel do dołu. I tu jest problem bo jak się otwiera to dołem winda wychodzi poza obrys radia i przy pełnym wsunięciu niema miejsca na otwarcie.
Co do szumów to są na radiu i na CD.

[ Dodano: 2008-12-03, 11:07 ]
Wymieniłem kabelki z zasilania do radia (prosto z akusia) i mam znowu problem bo po podłączeniu radyjko niby chodzi ale w głośnikach cisza :kwasny: . Podpiąłem stare radio i gra :-o .
Czy jest możliwe że padła mi końcówka mocy w radyjku?? :-(

[ Dodano: 2008-12-08, 12:30 ]
W piątek poprowadziłem nowe zasilanie do radyjka i klapa. Mianowicie podłączyłem radyjko i chyba zawaliłem bo dopiero po wpięciu wtyczek włożyłem bezpiecznik. Po załączeniu radia okazało się że niby wszystko działa ok ale w głośnikach cisza :-x
Czy jest możliwe że padły mi końcówki mocy?

Dla informacji po podpięciu starego radia głośniki grają i jest ok a na nowym cisza.
POMOCY?
adiamusx
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio