radio zaczęło szumieć po włączeniu silnika

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez killah » 6 mar 2012, o 16:08

joł pany dziwna sprawa

stoję sobie na parkingu dzisiaj z jakąś godzinkę i słucham radia. po tym ruszyłem do domu i po włączeniu sinika radio zaczęło szumieć. Od tego czasu dzieję się to cały czas po włączeniu silnika. Na zapłonie albo bez radio działa bez zarzutu. Nie szumi też odtwarzacz cd na włączonym silniku.

powiedział mi jeden pan że w radiach są jakieś kondensatory które zabezpieczają przed szumami czy coś. Jeśli takie coś mi się popsuło to są na to zamienniki wpinane w przewód +12 idący do radia?

acha jeszcze jedno. Ja to nazywam szumem ale ten głos w radiu bardziej przypomina cykliczne tykanie. Nie jest to taki szum jak np szum słabo odbieranej stacji.
killah

Postprzez slavwek.ie » 6 mar 2012, o 16:21

Joł.
Pan zapewne miał na myśli filtry przeciwzakłóceniowe montowane na kablach zasilania radia.
Masz może jakiś wzmacniacz/separator antenowy?
Wyciągnij radio, może wtyk antenowy poluzował się.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez killah » 6 mar 2012, o 16:26

slavwek.ie napisał(a):Joł.
Pan zapewne miał na myśli filtry przeciwzakłóceniowe montowane na kablach zasilania radia.
Masz może jakiś wzmacniacz/separator antenowy?
Wyciągnij radio, może wtyk antenowy poluzował się.

nic takiego nie posiadam. radyjko wyjmę i sprawdzę ale nie sądzę żeby wtyczka sama z siebie wyszła.
killah

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio