Witajcie,
W swoim golfie 3 96' joker 5d znalazlem taki o to sprzęt.
Golf byl przez wiele lat w posiadaniu mojego ojca i to wlasnie on w roku +/- 2009 wymienil tam naglosnienie, ktore wykonala firma zajmujaca sie car audio.
Golfine ja odziedziczyłem w stanie igła i z kazdej wyplaty staram się w niego inwestowac, wizualnie jest juz jak dla mnie super, wiec z racji ze jestem audiofilem padlo na wymiane audio
Zalezy mi na czystym, pieknym brzmieniu z przyzwoitym bassem. Slucham muzyki klubowej glownie vocal dubstep, vocal trance no i troche radiowek
Nie zalezy mi na "bum,bum" i mocy na pół wsi, gdyż nie jest to klasyczny golf 1.9 tdi
Aktualnie w samochodzie znajduje się:
1) radio jvc kd-g322 (gdzies od 2006r.)
2) przód w drzwiach
* 2x woofer dv 165, 2x tweeter, 2x zwrotnice no i kable widzę jakieś lepsze
(wydaje mi się że jest to dsk 165, do takiego wniosku doszedlem po dluzszym googlowaniu o tych glosnikach)
Zamontowane zostały w +/- 2009r. przez firme protector)
3)tyl w drzwiach
* 2x woofer dv 165, 2x tweeter, 2x zwrotnice no i także zmienione kable
Zamontowane zostały w +/- 2009r. przez firme protector)
Sumując w aucie znajduje sie:
*jvc kd-g322
* i na 90% 2x zestaw dsk 165, wydaje mi się że to ta poprzednia edycja, z tego co wiem najnowsza zostala wypuszczona w +/-2012r.
Zestaw jak dla mnie gra tragicznie, mimo ze ojciec z tego co pamietam za glosniczki, montaz i kable dal kiedys prawie 800zl wiec mysle ze to suma juz znaczna, a graja jakby warte byly 50zl.
Moja wizja rozbudowy audio jest taka:
Po pierwsze chcialbym zaczac od zmiany radia na jak najlepsze i kupic je na dluuugie lata, zmieniajac samochod radio bym przekladal, najlepiej jakby bylo nowe, ale o nowych radiach alpine czytam mieszane opinie. Glosnikow ruszac nie bede, mysle ze z tych idzie wyciagnac zadowalajaca jakosc, a wzmacniacza kupowac w tym roku tez nie bede, wole kupowac wszystko stopniowo, ale z wyzszej polki. Wiec na chwile obecna poszukuje radia do max 1500zl, oczywiscie jak roznica miedzy innymi za 700zl nie bedzie duza to wydam 700zl. Glownie mi zalezy zeby radio gralo jak najlepiej, najczysciej.
Chłopaki poradźcie, co byście zrobili z tym co posiadam, aby to przyzwoicie gralo, wiem ze za te pieniadze nie ma co wiele wymagac, ale jestem pewien ze moze to grac przystepnie dla przyzwoitego kowalskiego, nie dla audiofila Na chwile obecna jak dla mnie nie ma kompletnie bassu.
A co do wygluszenia drzwi, po wyjeciu glosnika widzialem w srodku jakies maty, ale jakbym mial, czas wygluszyl bym porzadnie na nowymi dystansami z mdfu zgodnie z poradnikami z forum.
Z gory dzieki za pomoc
Mateusz