przez bogib184 » 24 lip 2012, o 06:48
Ciężko powiedzieć, najpierw popatrz, czy APP się nie odkleja (a lubi się odklejać niestety), ma też na wierzchu warstwę zwykłej folii i może być tak, że nakleił byś np. dekarkę, a ona po pewnym czasie odklei się razem z tą folią. Najlepsze rozwiązanie zawsze, to robić np. 1 warstwę (wystarczy), a produktem lepszym. Ja w obecnym aucie wygłuszyłem APP, ale takimi bardzo grubymi, które nie mają tej folii i są z wierzchu gładkie, na to poszła po całości dekarka - zrobiłem tak, bo miałem ten materiał w sporej ilości, ale więcej nie bawię się już w takie wygłuszanie - jedna warstwa np. STP Silver, czy GMS załatwia sprawę i nie waży tyle, ile moje obecne wygłuszenie. Z zewnątrz na otwory ja obowiązkowo dałem blachą, tylko ten duży otwór trzeba wyprofilować, bo inaczej nie wejdzie boczek. Jeżeli u Ciebie nic się nie odkleja, to ja bym tak zostawił, bo jak byś na to chciał dać dekarkę, musisz odtłuścić, a jak APP dostanie ekstrakcyjnej, wtedy zacznie się odklejać z niej ta folia (sprawdzone) i już wtedy nic nie poprawisz. Efekt i tak będzie dobry, bo jednak te APP jak mocno podgrzejesz i dobrze odtłuścisz blachy, to trzymają dobrze i są mocno twarde. Zadanie spełnią przy 1 warstwie.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL