Sam bass z Hertz DSK 160?Dlaczego?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Grzesiek87bn » 4 cze 2008, o 12:01

Witam, problem polega na tym ze podlaczylem system odseparowany Hertz DSK 160, wiadomo dwa woofery i dwa twetery, to wszystko idzie do wzmacniacza Blaupunkt GTA 4 special 750Watt 4 kanalowego z ktorym tez mam problem bo do niego maja wchodzic 4 czincze a z radia wychodza 2 tak wiec bede musial dokupic jakies przejsciowki z tego co czytałem na innych forach. ale główny problem polega na tym systemie poniewaz tweterów w ogole nie słychac tylko szum , natomiast w wooferów wyłania się tylko bass i cicho słychac w ogole np głos osoby śpiewającej i nie wiem czy źle podłączyłem może zwrotnice czy coś, radyjko to pioneer 4000, do tego jest skrzynia blaupunkt Gt 1200 jak sie nie myle, i wydaje mi sie ze ona gra dobrze tylko te glosniki jakos dziwnie, czy to moze byc od wzmacniacza czy raczej zrobilem jakiś blad w podlaczeniu?

pozdrawiam
Grzegorz
Grzesiek87bn
Berbeć

Postprzez spiaku » 5 cze 2008, o 12:52

moim zdaniem we wzmacniaczu masz włączony filtr dolnoprzepustowy (low pass) i wzmak puszcze tylko bass trzeba go wyłączyc . to na początek . aaaa a co do czterech czincz popatrz czy wszystkie to wejscia (in) bo raczej powinno byc tak ze dwie to in a dwie out czyli wyjscie sygnału na inne wzmacniecze
pozdro spiaku!
spiaku
Czytacz

Postprzez PiJey88 » 5 cze 2008, o 13:26

moze zwrotnice źle podpiołeś, albo tak jak mój przedmówca napisał, masz włączone tylko niskie tony na wzmaku
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio