Ja też walczyłem u siebie z zakłóceniami w każdy wymieniony na różnych forach sposób i na sposoby nie wymienione
Nic nie pomagało: Radio, kable sygnałowe, zasilanie ( w tym minus z akumulatora ), połączona masa wszystkich urządzeń, remote nie idzie z sygnałowymi tylko z kablem plusowym, spięta masa obudów radia i wzmacniaczy, inne alternatory, czy też ich czyszczenie, filtry na alternatorach itp. itd. Niektóre rzeczy tylko nieznacznie zmniejszały problem. Po prostu wzmacniacz ( old ) którego używałem tak miał. Pomagał tylko filtr pętli masy ( Sinuslive GL-205 ). Nie była to uwalona masa ani we wzmacniaczu, ani w radiu ( JVC KD-SH1000 ma masę na RCA łączną z masą całego radia ).
Nie zauważyłem ani razu, żeby grało coś inaczej z, czy bez tego ( może mam drewniane ucho ).
GL-205 ma w sobie dwa trafa, lub dwie cewki dwie cewki ( jak kto woli ). Może coś filtruje, ale bardziej chodzi o zakłócenia, niż o pasmo akustyczne. Jak by ktoś chciał odsłuchać z filtrem i bez, to w ślepym teście by nie wiedział jak jest podłączone.
Nakombinowałem się w każdą stronę i nic nie usuwało całkowicie zakłóceń na tym wzmacniaczu. Inne wzmacniacze grają bez problemowo.
Co do twojego działania tego "Graoun Loop Isolator-a", to coś z nim jest nie tak. U mnie normalnie na nim działa stereo, bo gdyby tak nie było, to by wylądował w śmieciach.