Ja widzę jeden problem u Ciebie (zresztą nie jesteś jedyny
)... Musisz sobie odpowiedzieć - czy zamierzasz na spotach z kolegami otwierać bagażnik i jak kolega zrobi większe łubu dubu Boschmanem, czy JBLem to będzie Ci głupio, czy to ma dobrze odzwierciedlać bas w muzyce
? Już niejeden pomylił jakość, z łomotem
Chce jakości od suba, założą mu IT MDS08, czy 10, wsiada do auta i jest eee tam, toż to nie gra
Chodzi o to, żebyś nie poczuł się rozczarowany, jak ktoś podjedzie z Yakuzą, GZ SPL, czy jakąś pompą od Boschmana i wydmucha Twój sub
Bo miałem ostatnio w aucie suba 500 wat rms, 12" i nawet w BR siedział (Cerwin Vega V-Max 12 i ciśnienia z tego nie było
Były inne atuty (szybkość, kopniak w punkt), ale nie ciśnienie. Jeżeli ma grać szybko i dość mocno, to mocny sub 12" w zamkniętej powinien dać radę w takiej muzyce, ale jak może oczekujesz zaciągania basem typu buuuuuuu, buuuuuuu, to może być problem
Osobiście jestem zwolennikiem RE Audio i myślę, że 10" RE SRX w BR szybkościowo by było dobrze, a o basie w wykonaniu RE nie ma co z mną dyskutować, bo dla mnie to jest to, co tygryski lubią najbardziej
i jestem nie do przekonania w tej kwestii - po prostu lubię to
RE dla mnie nie ma kiepskich subwooferów, nawet z najniższej serii dla mnie są super i skrzynia BR nawet na 2 x RE10S4 by robiła dobrej jakości zamieszanie w aucie. Do tego mono około 500 - 600 RMSu w 2 Ohm (zresztą suby są w różnych wersjach i można kupić różne wersje cewek). Osobiście używam suba na 2 x RES4 i spradzają się w każdej muzyce - szybkie, a i w HH potrafią zamruczeć
a 10" to już sporo ciśnienia zrobią. Tylko dla mnie RE, to = BR
Nie są wcale wolniejsze, niż w klozecie, a zyskują zejście i skuteczność