Nie każdy woli nowy sprzęt niż używany. Za 300zł kupisz gówniany wzmacniacz, a używkę w tej cenie bez porównania.
Ze używane nie wiadomo kiedy padną. No jak się ma taką wiedzę i podłącza, to owszem że padnie.
Osobiście w aucie miałem wzmacniacz z 1992r ( teraz leży w szafce, bo szkoda mi go sprzedać ). Kolejny w aucie jest z 1995/1996r. Kolejny siedzący w aucie też jest używany ( daty produkcji nie znam - Rodek R4100A2 ). Na wiosnę ląduje trzeci wzmacniacz w aucie ( bi-amp ) i też założę się o flaszkę, że będzie używany i do tego możliwe, że dosyć stary
Jak autor chce, to mogę odsprzedać budę pod STX SW.STX.8.2.300, bo mam dwie. Buda projektowana pod ten konkretnie głośnik ( 23L @35Hz ). Sprzedam w kosztach materiału ( więcej na PW ). Sprzedaję, bo miałem dwie w bagażniku ( stały po bokach naprzeciw siebie ) i szukając miejsca do odzyskania w bagażniku zmieniłem budę na jedną podwójną dalej z tymi głośnikami, z których jestem zadowolony ( tani, szybki i ładnie gra - mnie przypadł lepiej do gustu niż MDS-08, bo ma lepszego kopa ).
Wzmacniacz do tego 160W wystarczy, ale przy większej mocy jest jeszcze lepiej. 250W mile widziane
Co do tego sprzętu z "Tablicy", to chyba wzmacniacz ~200W, a sub 250W
Słyszałem to cudo nie pamiętam już czym napędzane, ale mnie bardziej przypadł do gustu mniej wymagający Xpress 10 w robionej skrzynce ( przynajmniej tak nie buczał i tak nie mulił ).
Autorze z tańszych sprzętów, to kup sobie AXTON-a C402, lub C400x2
Przynajmniej tam masz te 350-360W, a to już starczy do przyzwoitego napędzenia suba.
Ja je kupowałem po 180-200zł, ale nawet po 160zł bywały. Jak się trafi, to i można było C602 wyrwać za 200zł
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz