Szkoda, że Kolega kawałek drogi ma w moje okolice, bo chętnie udostępnił bym na odsłuch zestaw w moim szrociku, które +- podobnie finansowo by wypadł, pomógł bym w wyborze, montażu ew.
. Kolega ma tyle bez radia. Pomijając akcesoria czyli kable (około 200 - 250 zł), wygłuszenie + dystanse - tutaj budżet może być różny, w zależności od użytych materiałów, czyli od ok. 200 w górę (można myślę za 300 zrobić to całkiem dobrze
). Na pewnych używkach można złożyć granie bdb, czyli kilka klas wyżej jak na "nowych" sprzętach z czainikowa
Na podstawie moich elementów, podam ceny i finalnie za nie wyjdzie ok. 1500 zł. a granie uważam, że jest przyjemne dla ucha i dostarcza sporo przyjemności z słuchania:
- zestaw na przód (tutaj akurat nowy zakupiony od Kolegi z tutejszego Forum - polecam jak coś, to PW i podam namiar na fajny zestaw
) - koszt 350 zł
- wzmacniacze na przód + subwoofer- tutaj największy koszt, ale warto było ze względu na ich stan, a już o cenie kiedy były dostępne nowe nie będę wspominał (na tamte czasy Top Liga) - koszt 800 zł
- Subwoofer - koszt około 400 zł. wiadomo, skrzynię wygłaskałem sam, więc nie liczę kosztów, a cenę podaję taką, za jaką można w tej chwili kupić ten sub na giełdzie
Wychodzi łącznie 1550 zł, doliczając kabelki, wygłuszenie i radio, to za przyzwoite granie wychodzi 2500 zł. Osobiście nie mam za wiele pieniędzy na inwestycje, ale kupując coś dobrego mamy pociechę, podjeżdżając do jakiegoś "marketu" skasuję nas niewiele mniej, ale sprzęt finalnie będzie raczej niskich lotów, wzmacniacz/e będą prawdopodobnie dobrane nijak do zestawu, ani pod względem profilu brzmienia, jak również mocy, głośniki również będą kiepskie i takie jakie akurat mają i wepchną człowiekowi. Zazwyczaj - kup Pan wzmak Blaupunkta i głośniki JBLa i będziesz Pan zadowolony... a ja powiem, że nie bardzo
Wszystko zweryfikuje odsłuch pierwszego trochę bardziej przemyślanego CA w aucie i może być wtedy przykro
Mnie ni stać było na zaczynanie od tub, głośników współosiowych w półkach - od początku wiedziałem jak ma wyglądać poprawnie zbudowany system