Witam panowie, mam dylemat, i mnostwo pytan...
Tak wiec z cyklu "Bartosz wymysla" wymyslilem sobie... ze zbuduje skrzynke pod swojego suba, jak bedzie wygladac i gdzie wbudowane... to juz moja sprawa lipy nie bedzie o ile sie za to wezme xD
Ale, potrzebuje przede wszystkim wiedziec co jest lepsze - skrzynia BR (obecnie w takiej znajduje sie Subwoofer) czy zamknieta, wiem ze od wielu rzeczy to zalezy, dlatego: wole czyste brzmienie Basu niz przeciagajace zagluszanie innych dzwiekow.. slucham roznych gatunkow dlatego zdaje sobie sprawe ze skrzyni "uniwersalnej" nie da sie zrobic, trudno
Ogolnie jestem nastawiony na skrzynie zamknieta, poniewaz na pewnej stronce przeczytalem ze bas w takowej jest "czystszy" niz w BR. czy ktos moze to potwierdzic
ale najwazniejsze jeszcze jak obliczyc litraz wiem ze sa programy, ale ktory jest godny uwagi i ktory nie przeklamie
I od strony technicznej... Jaka grubosc plyt zastosowac, zalezy tez od glosnika, czy to obojetne
Czym wygluszyc taka skrzynie specjalne jakies gabki, czy mozna cos z Arsenalu "domowego" zastosowac np welne szklana do ocieplenia dachu Pewnie budowa skrzyni to niezla misja ale coz czekam na odpowiedzi