Sony kasujące się ustawienia

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Przemas1792 » 7 lip 2010, o 13:09

witam
Kupiłem ostatnio nowe radio Sony.Wszystko działa bardzo dobrze oprócz tego że kiedy wyjmę kluczyki ze stacyjki to kasują się jego ustawienia(stacje radiowe,zegar itd) W oryginalnym radiu VW Beta wszystko było dobrze tzn.działo ono bez kluczyka i nie gubiło ustawień.Czytałem na tym forum już kilka postów na ten temat że taki problem to jednak jest standard.Natomiast nie rozumiem jakie kabelki mam zamienić ze sobą? w miejsce czerwonego wsunąć żółty przy radiu i odwrotnie i to ma pomóc?błagam o pomoc bo jest to cholernie irytujące kiedy muszę ciągle ustawiać od nowa wszystko :-)
Przemas1792
Czytacz

Postprzez kluz4 » 7 lip 2010, o 14:27

Czyli zasilanie radia masz prawidłowo po stacyjce, tylko nie masz podtrzymania pamięci, podłącz od radyjka żółty kabel na zasilanie 12V, gdzie masz stale prąd bez względu na pozycję kluczyka a czerwony na zasilanie poprzez stacyjkę

Obrazek
Ostatnio edytowano 7 lip 2010, o 15:16 przez kluz4, łącznie edytowano 2 razy
kluz4
Badacz tematu

Postprzez Snejk18 » 7 lip 2010, o 14:28

Bierzesz instrukcję od radia, i patrzysz który kabelek w nim odpowiada za zasilanie stałe, a który za podtrzymanie pamięci.
Do podtrzymania podpinasz żółty, a do zasilania czerwony, i wszystko powinno być OK.

Nie jestem może specjalistą od tego, ale bazując na tym co wiem, jest to najlogiczniejsza odpowiedź jaka przychodzi mi do głowy.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez swatu » 7 lip 2010, o 14:32

zeby radio nie gubilo stacji ,mostkujemy dwa przewody zólty z czerwonym.
Obrazek
wystarczy poszukac. :wstyd:
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio