sub aktywny czy pasywny?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

sub aktywny czy pasywny?

Postprzez sebinho » 25 gru 2008, o 12:23

Witam! od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad modernzacją car audio i mam pare pytan.... otóż

czy lepiej robić półkę (nie strace przestrzeni w bagażniku)
czy lepiej walnąc małą skrzynie basową? jak tak to aktywną czy pasywną? i co polecacie?

Co do skrzynki pojawiają sie kolejne wątpliwości, np straty miejsca w bagażniku i doszły mnie słuch że w autko lubi sie nawet podłoga zniszczyć...? nie mówiąc o poluzowanych tapicerkach itd... więc lepiej tą poleczkę? czy suba? jak wy by sicie postąpili?

ps. myslałem o takim zestawiku:

http://allegro.pl/item505908445_blaupun ... e_vk3.html

jeszcze jedno: czy do tylnej tapicerki potrzebuje dustansów z mdf-u? chciałbym tam wsadzić głosniki dsk 165 hertza

thX z góry za odp
sebinho
Badacz tematu

sub aktywny czy pasywny?

Postprzez piotr0488 » 25 gru 2008, o 13:24

tu masz podobny post, wyjasnilem koledze co i jak i co najlepiej kupic w pewnych granicach cenowych.. :-D
piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sebinho » 25 gru 2008, o 14:45

piotr0488, tu tz?
sebinho
Badacz tematu

Postprzez lysutki » 26 gru 2008, o 19:23

jesli chcesz miec po prostu pelnie dzwieku to kupujesz mala skrzynke, najlepiej zamknieta, bo wtedy jest na prawde mniejsza, podpinasz pod wzmacniacz.
tapicerka jesli nie jest zdezelowana albo wytluczona mocno to nie bedziesz mial z tym zadnych problemow. na pewno efekt jest lepszy niz polka z glosnikami. Jezdzilem z polka i bylem bardzo zadowolony, gralo ladnie i miejsca nie zajmowalo, ale teraz mam to co w opisie (Tonsil 150W RMS w skrzyni 18l - wiec na prawde malutka) i gra swietnie - glosnik nigdy nie gra u mnie na maxa, bo mi uszy rozsadza, ogolnie 100 razy lepiej niz moja byla polka (choc basu jej nie brakolawlo).
jesli masz kase to kupuj wzmaka i skrzynke (pasywna raczej lepiej i na pewno taniej - mozna duzo samemu zrobic)

ten blaupunkt raczej nie cieszy sie dobra opinia u znawcow, bo niby dzwiek plastikowy mowia... ale Ci co go mają sa zadowoleni, najlepiej zebys mogl sobie posluchac czy ci starczy...
lysutki
Badacz tematu

Postprzez sebinho » 26 gru 2008, o 19:31

no właśnie słyszałem różne opinie... izastanawiam sie jeszcze nad zestawem alpina

http://allegro.pl/item506546218_zestaw_ ... r_krk.html
sebinho
Badacz tematu

Postprzez kaparri » 31 gru 2008, o 00:50

lepszym wyborem jest pasywna skrzynia i wzmacnaicz,
polka nie jest dobrym miejscem na glosniki... nie jest sztywna, przenosi drgania itd. ogolnie glosniki w polce sa przez wiekszosc odradzane
Masz chwile:>? Zobacz moje MK3 :

moj-golf/1-6-gt-by-kaparri-t13858.html

Są takie które się podniecą starym VW-ikiem jak 600-tą :]
kaparri
Badacz tematu

Postprzez sebinho » 1 sty 2009, o 15:11

juz odkonałem zakupu thX za rady post du usunięcia
sebinho
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio