System Nokia i osobny wzmacniacz pomocy

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Synu » 28 lis 2008, o 12:53

Siema mam taki problem. Kupilem wzmacniacz i Subwoofer i chcem podlaczyc go do swojego Golfa Gti. Ale mam takze podlaczony system Nokia i on ma osobny wzmacniacz do swoich 9 glosnikow. Podlaczylem nowy wzmacniacz do akumulatora i do radia, dioda od wzmacniacza sie swieci lecz nie gra mi zaden glosnik w aucie i nie wiem co jest. Elektryk powiedzial ze trzeba wymieniac wszystkie kable i do kazdego glosnika z osobna puszczac.A takze trzeba wyrzucic z samochodu system Nokia bo to przez niego nie gra mi zaden glosnik po podlaczeniu nowego wzmaka. I teraz nie wiem co zrobic. Moze ktos juz takie cos robil to moze mi pomoze. Z góry dzieki.
Synu
Czytacz

Postprzez valenti.no » 28 lis 2008, o 16:46

na pewno mozna to jakoś połączyć(widziałem w vw trends ktoś miał taki mix tego systemu i innych komponentów)! wykorzystująć tylko DSP a nie korzystając z wzmacniacza.. niestety nie robiłem tego.. myśle, że wszystko oprócz subwoofera(chyba w tym systemie jest) fabrycznego powinna być podłączona tak jak jest.. trzeba znaleźć sygnał, podprowadzić do nowego wzmacniacza i od nowego wzmacniacza połączyć nowego suba ;-)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez Synu » 4 gru 2008, o 18:44

dzieki za pomoc, juz wszystko zgralem i dziala ;-)
Synu
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio