Trzeszczące plastiki :evil:

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Kacper » 14 wrz 2008, o 09:35

Witam
Drodzy koledzy ... ostatnio wymieniłem głośniki w moim mk3 w przednich drzwiach na 170W Pionier'y i muszę z przykrością stwierdzić, że gdy je troszkę bardziej rozkręce to plastiki w drzwiach zaczynają piszcześ i się o siebie ocierać - co doprowadza mnie do szaleństwa. A niedługo mam zamiar dokupić wzmacniacz i skrzynię basową - wtedy oszaleję kompletnie!

Proszę pomóżcie i podpowiedźcie co mogę zrobić, żeby zlikwidować ten hałas. Ja chcę po prostu bez rzadnych irytujących dźwięków i dodatkowych przeszkód posłuchać muzyki w aucie ... pomóżcie - oczywiście "naprawy" dokonam sam bo lubię grzebać przy aucie :)
czekam na wskazówki i podpowiedzi

Wielkie dzięki za pomoc
Kacper
Kacper
Berbeć

Postprzez piotr0488 » 14 wrz 2008, o 10:39

witaj. Glosniki zapewne zamontowales bezposrednio w drzwiach, a zakladajac inne glosniki o wiekszej mocy niz seryje powinno sie dokupic dystsnse z MDF ktore przykreca sie do blachy drzwi.... wygladaja tak :http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/36/products_id/204 a robi sie to tak : http://www.audiotuning.pl/car-audio,golf_3.html
piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Kacper » 14 wrz 2008, o 15:01

Wielkie dzięki za pomoc - aż wstyd się przyznać ale rzeczywiście zamontowałem głośniki w drzwiach. Oczywiście skorzysam z poleconego przez Ciebie linku i będę zmuszony zamontować dystanse i mieć nadzieję że to wystarczy. Wielkie dzięki :)

Po dodatkowym dołożeniu skrzyni basowej i wzmacniacza, nie będę miał problemów ze skrzypieniem? I uprzedzając fakty - co proponujesz na bijącą rejestrację o klapę bagażnika?

Pozdrawiam
Kacper

[ Dodano: 2008-09-14, 15:18 ]
Mam jeszcze jedno pytanie - po zdjęciu obicia drzwi, okazało się, że między drzwiami a obiciem jest jeszcze guba gąbka, jak będę montował dystanse to mam wyciąć w niej otwót, tak żeby móc dystanse przykręcić do blachy?

Wiem, żę pytania przez mnie zadawane są dla niektórych idiotyczne, ale nie znam się kompletnie na nagłośnieniu a nie chcę zrobićniczego głupiego.

Z góry dzięki za pomoc
Kacper
Berbeć

Postprzez piotr0488 » 14 wrz 2008, o 16:35

polecam ci sciagnac cala mate wygluszajaca i zalozyc dystanse a nastepnie dokupic na allegro mate wygluszajaca grubsza j ja zaslepic dziure i wokol dystansu. co spoduje lepszy dzwiek glosnika i mniejsze szumy za auta..

[ Dodano: 2008-09-14, 16:39 ]
wszytsko zalzy ile chcesz przeznaczyc na taki sprzet jak szkrzynia basowa i wzmacniacz. aby kupic dobre kable to koszt ok 130 zł jezeli chcesz skrzynie ktora zatrzesie rejestracja do 400 zł to polecam http://www.allegro.pl/item430049166_sub ... sklep.html a jesli chcesz przeznaczyc wiecej pisz to poszukamy czegos lepszych firm
piotr0488
Members

Postprzez Kacper » 14 wrz 2008, o 19:32

Właśnie o tym zestawie pisałem parę postów wyżej :) chyba czytasz mi w myślach :) Ale moje pytanie dotyczyło problemy uderzającej rejestracji - czym ją wygłuszyć (są jakieś sposoby)?

A co do Twojego poprzedniego postu:
"...grubsza j ja zaslepic dziure i wokol dystansu.
Po zamontowaniu dystansów, mam otwór dystansu wyłożyć matą? A nie lepiej byłoby położyć matę i do jej (całości)przykręcić dystanse?
Kacper
Berbeć

Postprzez piotr0488 » 14 wrz 2008, o 23:05

tu masz link jakich zeczy powinno sie uzyc... http://www.autocentrum.pl/go/247__Monta ... 90438.html .... co zobic aby rejestacja nie trzsla sie,,, wystarczy umiescic w ramce gume ktora sztywno przycisnie rejestracje.. :-D
piotr0488
Members

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio