Witam!
Wczoraj postanowilem zrobic sobie przyjemnosc i kupilem radyjo - Alpine CDA-9884. Gdy kupowalem golfa to sprzedawca zostawil mi jakies stare JVC na audio cd, ktore mnie denerwowalo bo latalo w ramce i je wywalilem, tzn dalem koledze ;) Jakos specjalnie rozsadnie do tego nie podszedlem i poprostu ucialem wszystko jak leci za kostka iso i tak sobie to lezalo przez 6 miesiecy az do wczoraj.
I teraz tak: chcialem pojsc na latwizne i podjechac do jakiegos sklepu car audio aby to poprostu mi podlaczyli pod stare glosniki narazie ale w wigilie wszyscy juz siedza w domu wiec kicha. Wychodzi na to, ze sam musze poprobowac i tu moja prosba.
Potrzebuje jakichs linkow do tutoriali, najlepiej ze zdjeciami jak to popodlaczac aby bylo dobrze, do tego instalacja nowych glosnikow w boki z wygluszeniem i dystansami, jak to zrobic krok po kroku, jak pociagnac kable do nowych glosnikow itd. Chcialbym zrobic taki zbiorczy temat z jakimis poradami, moga byc z innych for bo idea podlaczenia jest ta sama. Ja narazie jestem tylko na etapie radia ale moze juz w styczniu szarpne sie na glosniki do przodu.
W swoim aucie planuje zamontowac cos takiego:
Radyjo: Alpine CDA-9884
Glosniki front: Rainbow SAX 265.20
Jakis wzmak jesli bedzie gralo niezadowalajaco pod samym radiem.
I jeszcze pytanie do tego konfiga: Jest sens ladowac jakies nisko-sredniotonowe glosniki w tylne drzwi (golf 4 drzwiowy) czy lepiej jakis subwoofer do bagaznika ? Wiadomo, ze wtedy wzmacniacz obowiazkowo. Nie jezdze z otwartymi szybami i nie lansuje sie techno-hiciorami na miescie, wiec nie ma to napier dalac basem tylko ladnie grac.
Jesli ktos ma linki do tutoriali, moze podzielic sie uwagami i wskazowkami to ladujcie to tutaj do moze zrobi sie z tego dosc zbiorczy temat. Jakies podstawy instalacj itd.
Pozdrawiam i wesolych swiat!