Witam
Mój zestawik
Radio alpine CDA 9853R
- Morele tempo 6 + zwrotnice + tweetery DLS RC1
- sub RE8S4
Wzmak Rodek R4100A
wszystko podpięte pod wzmaka ( 1 i 2 kanał głośniki przednie, 3 i 4 kanał zmostkowany pod suba)
No i teraz moja prośba, bawiłem się w ustawieniach ale uważam że nię grają w 100% tak jak powinny
Sprzedający wzmaka i radyjko podesłał mi nawet małą instrukcję jak to mniej wiecej ustawić oto ona:
We wzmacniaczu filtry powyłączaj wszystkie, bo nie są tak dokładne jak w radiu.
To więc jeżeli chcesz uciąć morele(woofery) od dołu co by nie odtwarzały pasma suba czyli poniżej 60Hz musisz:
UWAGA!!!Podłączyć żółty kabel od pamięci radia bo cały wysiłek pójdzie na marne!!!
1.Podłączyć zestaw głośników "tempo" (RCA) pod wyjście w radiu REAR.
2.Suba naturalnie zostawiasz pod wyjściem SUB
3.W radiu naciskasz i przytrzymujesz przycisk Menu długo parę sekund aż pojawią się opcje na ekranie- wybierasz X-OVER
4.Naciskasz BAND i wybierasz MID- za pomocą paska touchglide zmieniasz częstotliwość.
Ja u siebie woofery odcinałem na 63Hz.
5.Naciskasz SOURCE i wybierasz nachylenie zbocza 0(FLAT) 1(6dB/okt) 2(12dB/okt) 3(18dB/okt)
4(24db/okt)- ja ustawiałem zawsze opcję 2(12dB/okt) grało to najlepiej.
6.Naciskasz BAND i wybierasz LOW- paskiem ustawiasz na 50HZ
7.Naciskasz SOURCE i ustawiasz opcję 3(18dB/okt)
8.Naciśnij przycisk FUNC i wybierz i przytrzymaj na pasku opcję 1 to zapamięta ustawienia
Jak chcesz wyjść przytrzymujesz MENU
KOREKTA CZASOWA:
1.Przytrzymujesz MENU parę sekund i wybierasz T.CORR na pasku.
2.Naciśnij BAND jako że masz podpięte rca pod rear to ustawisz korekty na R.L i R.R
3.Na R.L ustaw 1.6 a na R.R ustaw 0.6
4.Nacisnij FUNC i przytrzymaj 1 na pasku to zapamięta ustawienia,
5.Jak chcesz wyjść przytrzymaj MENU
Czy jesteście w stanie coś dodać od siebie może coś pozmieniać w ustawieniach żeby to lepiej grało
Bas jest zadowalający ale jeśli chodzi o dźwięk to nie jest on taki jak powinien być moim zdaniem, z głośników w drzwiach nie wydobywa się odpowiedni dźwięk tak jakby go coś blokowało ?