dostałerm nowe radio pioniera i chce je zamontowac w miejsce starego pioniera, ale nie wiem jak sie do tego zabrac. próbowałem wyciągnąc stare radio z kieszeni ale jakoś nie idzie a boję sie urwać/popsuć coś. co i jak należy zrobić?
jezeli masz oryginalne radio to do niego sa specjalne klucze ktore sie z boku wsadza i wyciaga wtedy bez tego nie proboj bo zniszczysz a nie wyciagniesz mi za darmo wyciagli w warsztacie gdzie radia montuja podjedz kup piwko i 5 minut i z glowy
masz racje ale troche sie trzeba pomeczyc. nie wiem jakie ma to radio zabezpieczenie wiec nie powiem jak to wyjac. ja chcialem oryginalne radio wyjac z vw i tez byly okragle dziorki wiec wsadzilem druty i kombinowalem ale jak sie okazalo to co innego i gdzie indziej sie wsadza i dobrze ze przerwalem bo bym cos rozwalil jeszcze. jak masz chcec to kombinuj jak nie to w minute ci to w punkcie car audio wyciagna
udało się wyciagnąć bez problemu za pomocą pilniczka do paznokci - metalowego o normalnym podłużnym kształcie i to używajac tylko jednego
teraz mam inny problem jak podłączyć nowe