przez gawior » 15 sty 2013, o 10:15
Nie trzeba zarabiać dużo, żeby coś sklecić. Można kupić używany wzmacniacz 4Ch za nie duże pieniądze ( okolice 250-300zł, a jak się trafi to i za 200zł się coś wyrwie ), lub dwa wzmacniacze 2Ch. Za około 400zł można kupić naprawdę fany wzmacniacz 4Ch do napędzenia przodu i suba.
CA można robić na raty. Nie trzeba robić wszystkiego od razu !
Np. na początek wygłuszyć drzwi i pociągnąć kable do nich z bagażnika.
Później wzmacniacz + kable zasilające ( lub najpierw kable i później wzmak ), lub najpierw głośniki.
Na końcu dajesz subwoofer i tyle. Na każdym etapie audio gra, tylko coś zmieniasz, dokładasz. Na koniec możesz pokusić się o jakieś porządne radio, ale wiem że sporo osób nie inwestuje w przyzwoite radia.
Ja też zarabiam niedużo, a zabawę z lepszym CA zacząłem kiedy byłem bez pracy i też jakoś prace szły na przód.
Wygłuszenie, głośniki, kable i wzmacniacz, subwoofer ( później drugi subwoofer, a teraz podwójny subwoofer ), inne radio, kolejny wzmacniacz, lepsze kable, znowu lepsze radio, a obecnie jestem na etapie trzeciego wzmacniacza do bi-ampingu.
W międzyczasie parę wzmacniaczy posłuchałem ( zazwyczaj tańsza-średnia półka ), ale wolę stary, używany dobry ( i tańszy niż nowe gów... ) wzmacniacz, niż te nowe świecące chińskie dziadostwa.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz