Oj jak ja kocham te aukcje gdzie podawane są super moce.
Sprzedawca tylko czeka na jelenia, który to kupi. Na tych aukcjach nie ma za grosz podanej prawdziwej mocy tych wzmacniaczy, a głupi w to wierzą.
Wzmacniacz w zabezpieczeniu ma 20A bezpiecznik, a moc podają 500W
( 13,5V x 20A = 270W - tyle maksymalnie zabezpieczył by bezpiecznik ).
Dawno się nie ubawiłem czytając posty tu na forum
wojtas11, odpuść sobie Łamiganty w tym segmencie cenowym, bo bardzo mało sobą reprezentują.
Jak kiedyś byłem młodszy, to też mi się oczy świeciły na widok firm JBL, Magnat, Blaupunkt, a teraz unikam tego jak chińskiego "no name:.
Jak chcesz tanio i dobrze, to bierz AXTON-a ( C402, C400x2 będą miały sporo zapasu do tego głośnika - mają 350-360W ) są to dobre budżetówki, ale pewnie dla większości znafffców firma nie znana, czyli dziadostwo.
Na allegro co trochę pojawia się jakiś AXTON, a ludzie z nich są zadowoleni. Są o niebo lepsze niż te Magnaty, Blaupunkty i chodzą w cenach w okolicy 200zł
Nie ma co się rzucać na nowy sprzęt, bo gwarancja. Jak ktoś podłącza i wyreguluje wzmacniacz ( co to GAIN, LEVEL się kłania ) z głową to będzie działał, a jeżeli nie to i gwarancja nic nie pomoże jak uszkodzenie będzie z winy użytkownika. Takie moje zdanie. Sam mam wzmacniacz z 1992r ( od jakichś 3 miesięcy leży w szafce, a wcześniej kawałek czasu u mnie gonił dwa suby ) i działa bez problemu i sądzę, że jeszcze podziała może mnie, a może komuś innemu.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz