przez gawior » 5 paź 2013, o 23:09
Nie chcę się popisać, a nabijanie postów też mi przez myśl nie przeszło.
Napisałem to specjalnie i z premedytacją. Bez podanego budżetu, czy jakichś wytycznych nie da się wróżyć.
Co do budżetowego zestawu po domysłach, to już przerabiałem klientów zapinających pod radyjko SONY GT25 wzmacniacz Precision Power DCX 1000.4 itp. gdzie serce się krajało.
Drugą rzeczą jest, to że autor może szukać czegoś za 200zł dobrze grającego wraz z kablomanią.
Może też autor ma zrobione drzwi i nie zadowala go dźwięk tego zestawu zasilanego z pod radia.
Odnośnie budżetowego zestawu, to dla mnie o tym świadczy bardziej radio niż NEO 25s + GMS 1865, który to gra jak dla mnie całkiem dobrze i moim zdaniem lepiej wypada niż polecane zestawy z niższych półek.
Idąc dalej z duchem tematu, to zrobienie drzwi poprawi dźwięk. Seryjne woofery grają sporo lepiej w zrobionych drzwiach.
Jeżeli chodzi o wzmacniacz, to praktycznie stałymi bywalcami allegro są wzmacniacze SONY XM-xxxx z tzw. "złotej serii"
4520, czy 6020 itp. były by zadowalające, a można wyrwać je za dobre dudki.
Są też inne, ale te są praktycznie non stop i można trafić tanio.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz