Zakup nawigacji z wideorejestratorem.

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Xarsis » 1 gru 2013, o 14:33

Witam Szanownych Towarzyszy :P

Rozchodzi się o to, że chciałbym dla Taty sprawić pod choinkę jakąś fajną nawigację, ale żeby nie było tak fajnie, to nawigacja powinna mieć wbudowany wideo rejestrator (nagrywanie trasy, w miarę dobrej jakości).

Oczywiście zależy mi na jakości, bo byle gówno znajdę sam, a się na tym nie znam zbytnio, wiec chciałem prosić Was o poradę :)

Także tego:

- Nawigacja z wbudowanym wideo rejestratorem trasy; (nawigacja powinna dostawać jakieś częste aktualizację map)

- Sama nawigacja powinna być ogarnięta w funkcjonowaniu i obsłudze;

- Wideo rejestrator powinien nagrywać lepsze jakościowo filmy, bo pełno jest tego syfu, co nawet koloru auta na filmie nie rozpoznasz :P

- Najlepiej żeby cena nie była z kosmosu :P

Ceny minimalnej nie jestem w stanie określić, bo nie mam bladego pojęcia ile to może kosztować ;)

Może wymagam cudów, a może nie. Czekam na Wasze propozycje :P

Wszystkim serdecznie dziękuję za udzielenie tutaj odpowiedzi :-P

@ edit.

Przed chwilą w internecie natrafiłem na chyba całkiem niezły sprzęt, ale prócz kilku filmów z wideo rejestratora (które mi się podobają) nie ma o nim żadnych recenzji czy opinii.
Jest to mianowicie: Prestigio 5800 BT HD DVR 5800BTHDDVR
Xarsis
Czytacz

Postprzez pablomed » 1 gru 2013, o 21:04

ja ci nie odpowiem konkretnie ale żeby ktoś inny mógł to jednakże musisz się określić co do poziomu wydatku.
W kwestii aktualizacji: to nie zależy od sprzętu, musiałby mieć w sobie kartę sim, tylko od tego czy się wykupiło aktualicację do programu w urządzeniu i ściąga ją w necie lub daje do serwisu, albo jedzie z nią na giełdę - jak kto chce
pablomed
Members

Postprzez Xarsis » 1 gru 2013, o 22:25

W takim razie, górna granica wydatku to ok. ~ 500zł.

Co do aktualizacji to miałem na myśli bardziej "pirackie", bo średnio uśmiecha mi się za to płacić :P
Ale w sumie nawet nie wiem jak te aktualizacje przy nawigacjach wyglądają, nie bardzo się orientuję w tym temacie, dlatego mogę teraz wygadywać jakieś głupoty ;]

[ Dodano: 2013-12-02, 23:45 ]
Ok, na 90% wybrałem Prestigio 5800 BT HD DVR 5800BTHDDVR.

Nawigacja wydaje się bardzo dobra, głównie podoba mi się jakość filmów nagrywanych przez rejestrator.
Co do samej nawigacji to za dużo informacji nie mam, wyczytałem tylko, ze oryginalne mapy są trochę lipne, i trzeba wgrać coś innego, ale na razie nie ogarniam do końca :D

Piszę to po ty, by kiedyś ktoś w podobnej sytuacji miał jakąkolwiek podpowiedź :P
Xarsis
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio