Zestaw głośników na przód

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez swatu » 6 lut 2012, o 22:31

PiJey88 napisał(a):bo skrzynia pod BR musi być dobrze wyliczona i musi mieć odpowiednie kąty tylnych ścian
własnie teraz w takiej siedzi własnorecznie robionej ,wszystko wyliczone ,ale niestety zbyt mało miejsca w bagazniku zmusza mnie do takich zmian.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 7 lut 2012, o 10:53

Po primo - bok bagażnika jest za mały na skrzynię o pojemności ok 30L, do tego portu BR nie wypasujesz jakkolwiek byś nie kombinował. Optymalnie w bok bagażnika wychodzi skrzynka pod 8" przetwornik, czyli 20cm.
Skrzynia zamknięta zbudowana na całej szerokości bagażnika, to chyba najbardziej rozsądne rozwiązanie jeśli chodzi o przestrzeń ładunkową, tyle że wewnątrz skrzyni trzeba będzie dać przegrodę, aby zmniejszyć jej pojemność dla 10" głośnika. Uwzględniając głębokość głośnika skrzynia nie powinna mieć więcej w podstawie, niż 15cm (tylna ściana ukośna)
W tym układzie również można pokusić się o wykonanie skrzyni BR, stosując port szczelinowy (zamiast okrągłego)
Masz LPG? Jeśli nie, to pomyśl o zabudowie we wnęce koła zapasowego (dojazdówki), całość podłogi bagażnika uniesie się w górę o grubość płyty wierzchniej, więc chyba nie stracisz wiele na załadunku. Wzmacniacz można wówczas wbudować obok głośnika (minimalnie wyższa podłoga) lub w lewy bok bagażnika.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez swatu » 8 lut 2012, o 21:51

slavwek.ie napisał(a):Masz LPG?
nie mam,ael taka opcja zabudowy ,całkiem nie pasuje gdyz przewoze róznego rodzaju materiały czasem sypkie,no i jeszcze wózek dla dziecka wiec kurz i brud w polaczeniu z głosnikeim odpada.
slavwek.ie napisał(a):Skrzynia zamknięta zbudowana na całej szerokości bagażnika, to chyba najbardziej rozsądne rozwiązanie jeśli chodzi o przestrzeń ładunkową, tyle że wewnątrz skrzyni trzeba będzie dać przegrodę, aby zmniejszyć jej pojemność dla 10" głośnika. Uwzględniając głębokość głośnika skrzynia nie powinna mieć więcej w podstawie, niż 15cm (tylna ściana ukośna)
tylko jakie dac wymiary poj. pod głośnik.?
w gre by wchodził taki projekt zabudowy
Obrazek Obrazek
Oczywiscie ,pojemnosc wneki pod wzmacniacz była by mniejsza ,ale co z głośnikiem jakie wymiary obrac ,przy składaniu skrzyni pod woofer?
swatu
VIP

Postprzez slavwek.ie » 9 lut 2012, o 10:58

swatu napisał(a): jakie wymiary obrac ,przy składaniu skrzyni pod woofer?
Jak to jakie? takie jak sugeruje producent głośnika.
Jesli planujesz wstawić wzmacniacz w skrzynię (w jej przednią ścianę) to nie rób tak, jak na pierwszej fotce, tzn że otwór na wzmacniacz jest do wnętrza skrzyni, bo gdzie tu szczelność?
Wgłębienie na wzmacniacz warto jest dać z tyłu skrzyni (na pochyłej ścianie) bo o wiele estetyczniej będzie wyglądało, zwłaszcza ze strony kablomanii od wzmacniacza
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez swatu » 10 lut 2012, o 11:25

wiec mam skany z dokumentacjo głośnika
według zalecen producenta skrzynia powinna byc taka.,
Obrazek
i jak tu zrobic skrzynie po całej szerokosci bagaznika :-?
swatu
VIP

Postprzez strzeliniasty » 10 lut 2012, o 11:45

swatu, ja mam cos takiego

tak kolega skrecil mi skrzynke narazie podlaczona i gra w sam raz (nie ma BUM BUM tak mocnego ze szyby lataja - jest taki basik jak mi pasuje :) ), pozostalo mi jeszcze ja obic materialem i bedzie skonczone

Obrazek

Obrazek

gumka tez wyleci docelowo bedzie przykrecony
strzeliniasty
Members

Postprzez swatu » 10 lut 2012, o 11:48

strzeliniasty jest to skrzynia zamknieta?
Możesz mi podac wymiary skrzyni?
swatu
VIP

Porada głosniki Golf III 3 drzwi.

Postprzez andrzy » 10 lut 2012, o 13:40

Witam. Wiem, że takich tematów pewnie strasznie dużo było, jest i będzie ale chciałbym odpowiedz na moje konkretne pytanie ;) Na początku odrazu mówie że nie chce jakiegoś super car audio więc nie chce inwestować dużo w głosniki a dodatkowe wzmacniacz zupełnie odpada. Chce taki normalny wmiare ładne efekt uzyskać. Więc tak. Radio mam zamiar kupic Sony, Pionieer 4x50W. W drzwi chce wrzucić Magnat Edition 162 200W na Rms maja 50W. No i żeby sie to moim zdaniem lepiej roznosiło po aucie to chciałem takie same wrzucić w półkę dla lepszego efektu. Czy taki zestaw powinien wmiare przyzwoicie grać ? Czy może lepiej w półkę dać basowe ? Cokolwiek w bagażnik odpada. W aucie głównie będą puszczane jakies hmm sety z dyskotek itp. Dzięki z góry za rade ;)
andrzy
Berbeć

Postprzez GrZeChU91 » 10 lut 2012, o 13:45

5d czy 3d??
Ja bym dal dystanse mdf i dobrze wygluszyl.....Bo szkoda polki....
GrZeChU91
Members

Postprzez andrzy » 10 lut 2012, o 13:50

3d. No ale jak sie te dystanse montuje i jak wygluszyc ? ;) bo ja zielony w tym niestety jestem ;)
andrzy
Berbeć

Postprzez GrZeChU91 » 10 lut 2012, o 13:53

http://www.audiotuning.pl/car-audio,golf_3.html

A czym wygluszyc nie wiem... koledzy ktorzy sie bawili niech odpowiedza jaka najlepiej mata....
GrZeChU91
Members

Postprzez andrzy » 10 lut 2012, o 13:56

Tzn. składa sie że półki mam dwie więc tak szkoda aż jednej mi nie jest. Więc jakbym wrzucił bez wygłuszania i dystansów w drzwi i w tą półke to powinno być wmiarę ok ?
andrzy
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio