Witam,
Mam auto GOLF 3 1996 BON JOVI
Postanowiłem dodać głośniki w drzwi ponieważ te w podszybiu fabryczne są kiepskie. Przed zakupem sprawdziłem czy jest podciągnięta instalacja w drzwiach ponieważ nie chciałem bawić się w prowadzenie nowych przewodów itd. Zakupiłem oryginalne głośniki w drzwi takie jak na zdjęciu:
http://srvimg08.tablica.pl/images_tabli ... rzelec.jpg
sprawdzełem je i działają na 100%
Po podłączeniu okazało się że u mnie nie działają z fabrycznym kablem. Postanowiłem rozmontować głośniki w podszybiu i okazało się że owe fabryczne mają dwa wejścia i jedno jest wolne. Zrobiłem tak dlatego bo na forum znalazłem że instalacja fabrycznie idze w taki sposob ze od radia idzie kabel do glosnika wysokotonowego w podszybiu i z tego miejsca z tego drugiego wejscia (ktore u mnie jest de facto wolne) idzie do glosnika w drzwi.
Moje 1 pytanie jest następujące: czy powyższa informacja odnośnie instalacji jest wiarygodna(znaleźone na forum elktroda.pl) i czy muszę tylko podciągnoć kabel od podszybia do tej kostki/gumy do drzwi i jedynym problemem będzie wyłapanie pinów.(jezeli by tak bylo to instalacja jest kopletnym nonsensem o co nie podejrzewałbym niemieckich inżynierów)
Pytanie 2: Jeżeli z waszą pomocą te głośniki zadziałają to są jakieś maskownice najlepiej fabrycznie czarne aby zasłonić głośniki te co ja mam imitują maskownice ale w rzeczywistości nie mają dziurek bo mają tylko fakturę maskownicy/tej saiteczki.
Panowie/koledzy pomóżcie aby to zadziałało. Jutro jakieś zdjęcia będę mógł dostarczyć jeżeli tak owe będą potrzebne.
POZDRAWIAM
ps
Jeżeli temat był to przepraszam i proszę o linki bo szukałem z różnymi frazami i wyskoczyło mi blisko 527 tematów....