Moderator: Moderator
Dobrze wyczytałeś, fabryczna instalacja własnie tak jest poprowadzona. Poszperaj pod deską rozdzielczą w okolicy głośników, czy nie masz czasem tam kabli zakończonych wtyczką.KamilG3 napisał(a):na forum znalazłem że instalacja fabrycznie idze w taki sposob ze od radia idzie kabel do glosnika wysokotonowego w podszybiu i z tego miejsca z tego drugiego wejscia (ktore u mnie jest de facto wolne) idzie do glosnika w drzwi.
KillerBlack napisał(a):A kolego zobacz moze ile wychodzi kabli z kostki i so głosnikowych.
KamilG3 napisał(a):fabrycznie idze w taki sposob ze od radia idzie kabel do glosnika wysokotonowego w podszybiu i z tego miejsca z tego drugiego wejscia (ktore u mnie jest de facto wolne) idzie do glosnika w drzwi
Dokładnie takKamilG3 napisał(a):Pisaliście że kabel jest przeciągnięty od głośników w drzwiach do przelotki. Pytanie moje jest takie mówiąc przelotka macie na myśli tą taką najwiekszą przelotke z pinami (taką harmonijkę) sporawych rozmiarów zdjęcie przykładowe:
http://i56.tinypic.com/64o3eb.jpg
W tym mam wyłapać z lewej strony i zprawej które to piny od tych kabli głośnikowych?
gawior napisał(a):Nie polecam grającej półki z tyłu. Basu z tego nie będzie, bo konstrukcja freeair ( trochę bagażnik odbije ).
Kolejna sprawa, to jak się idzie na koncert, to stoi się przodem do sceny, a nie tyłem. Natomiast półka grać będzie z tyłu w tył głowy.
Takie granie było w maluchu jakoś zrozumiałe, bo tam nie było gdzie wsadzić głośników za bardzo.
Jak ktoś chce, to mam u siebie półkę z dobrze zrobionymi otworami na głośniki okrągłe ( z taką kupiłem auto ) i obecnie są zakryte. Półka prosta, nie ugięta od głośników.
Z chęcią zamienię na całą półkę. Ktoś będzie miał mniej roboty z wycinaniem otworów, a ja bym chciał mieć całą półkę
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości